Nehezebb lesz bejutni a Louvre-ba

Az új szabályozás miatt sokkal kevesebb látogatót engedhetnek be a népszerű múzeumba.

Fotó: Shutterstock

A Louvre a világ egyik legismertebb és 1793 óta a francia főváros legnagyobb kiállítóhelye, így nem csoda, hogy milliók szeretnék megnézni az egyedülálló tárlatot. Most azonban lecsökkenthetik a napi látogatók számát.

A Louvre épülete nem csupán Párizs egyik szimbóluma, de a világ egyik legfontosabb és legnagyobb (73 ezer négyzetméter) múzeuma is. Olyan hatalmas, és olyan sok híres mű látható benne, hogy az idegenvezetők azt szokták javasolni, több napot is szánjunk rá, ha megtehetjük. Érdekesség, hogy ha minden egyes alkotást alaposan szemügyre akarnánk venni az épületben, az nyolc hónapba telne.

Napi 45 ezer volt

Fotó: Shutterstock

A Covid-járvány előtt, 2019-ben a Louvre napi látogatószáma elképesztően magas volt, átlagosan 45 ezer belépőt adtak el naponta, ám a múzeum vezetősége bejelentette, hogy a túlzsúfoltság csökkentése érdekében napi 30 000-ben korlátozzák az eladott jegyek számát. Laurence des Cars, a Louvre igazgatója azzal indokolta a döntést, hogy a múzeum „élvezetes élményt akar nyújtani, különösen azoknak, akik először járnak az épületben”.

Tehát az új szabályzat harmadával csökkenti a múzeum látogatóinak számát.

Egészségügyi okokból egyébként ennyi volt a látógatószám a járványidőszak alatt is, és valószínűleg ekkor döbbentek rá, hogy ez lenne az „egészséges" létszám egy ekkora intézményben. Más szóval: az új szabályzat célja, hogy fenntartsa a jelenlegi mennyiséget, és megakadályozza, hogy az a korábbi szintre emelkedjenek – különösen a 2024-es párizsi olimpiára való tekintettel. Ha tehát Párizsba mész a közeljövőben, vedd meg jó előre az online belépődet, így egészen biztosan bejutsz a múzeumba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET