A legjobb ingyenes látnivalók Londonban, ha nem költekeznéd túl magad

Horizon 22
Fotó: Carl Court/Getty Images

Budapestről Londonba viszonylag jó áron lehet repülőjegyeket találni, ám a brit főváros a magyar pénztárcákhoz mérten még a kedvező jegyárak mellett is drágának számít. Kellő felkészültséggel azonban kihozható viszonylag költséghatékonyan is a városlátogatás, hiszen Londonban több ingyenesen elérhető látnivaló van: remek múzeumok, lenyűgöző galériák, csodálatos parkok és kertek, valamint lélegzetelállító kilátók és nevezetességek. Mutatjuk a legjobbakat!

Ingyenes múzeumok

Fotó: Unsplash/Matthieu Gouiffes

British Museum – a II. Erzsébet brit királynőről elnevezett Nagy udvar.

A múzeumlátogatás nagyszerű módja annak, hogy megismerjük egy-egy város történelmét és kultúráját – és szerencsére Londonban több ingyenes hely közül is válogathatunk.

Az 1753-ban alapított, évente több mint hatmillió látogatót vonzó British Museum gyűjteménye a Föld történetének kétmillió évét öleli fel, nem mellesleg: ez volt az első nyilvánosan látogatható múzeum is a világon.

De további világhírű művészeti alkotásokat láthatunk a brit Nemzeti Képtárban, ahogy a világ legnagyobb iparművészeti múzeuma, a több mint kétmilliós gyűjteménnyel rendelkező Victoria and Albert Museum is ingyenesen látogatható, ahol a divat, az ékszerek és a bútorok világába pillanthatunk be.

És erről hallottál már? A történelmi londoni gyorsétel, amiről a turisták nem is tudnak

Shutterstock

Queens House, London

Mindenképp készítsünk egy szelfit a híres tulipános lépcsőn a Nemzeti Tengerészeti Múzeumhoz tartozó Queens House-ban, ahol egykori uralkodók arcképét nézhetjük meg, és még a Temzében is gyönyörködhetünk.

Az Imperial War Museum az Egyesült Királyság első világháborútól kezdődő háborús történelmét mutatja be napjainkig, míg a Természettudományi Múzeum és a Grant Museum of Zoology természettudományok után érdeklődöknek remek – és ingyenes – választás.

Ingyenes művészeti galériák

Shutterstock

Tate Modern, London

A művészet szerelmesei Londonban garantáltan nem csalódnak majd.

A Tate Modern kortárs festők és fotográfusok lenyűgöző munkáit sorakoztatja fel, ahogy a Királyi Művészeti Akadémia is ajánlott a vizuális művészetek szerelmeseinek.

Fotó: Unsplash/George Ciobra

Nemzeti Galéria, London

A Nemzeti Galériában több mint kétezer képet tekinthetünk meg a középkortól egészen a huszadik századig. A brit művészet története iránt érdeklődők pedig ne hagyják ki a Tate Britain-t, míg az új irányzatokat és a pályakezdő művészek munkáit a Whitechapel galériában keressük.

Ezeket is érdemes meglátogatni: 5 kevésbé ismert látnivaló Londonban, amit sokan elszalasztanak a városban járva

A legszebb parkok és kertek

Shutterstock

Hyde Park, London

Ha a nyüzsgő London kicsit sok lenne, érdemes az ingyenesen látogatható londoni parkok és kertek közül válogatni.

A Hyde Parkban és a Regents Parkban sétálhatunk vagy akár piknikezhetünk is, és nem kell a belépődíj miatt aggódnunk.

Shutterstock

Szent Dunstan-templom, London

A Richmond Parkban lenyűgözően idős fákkal talákozhatunk, de leginkább a szabadon kószáló szarvascsordák miatt érdemes megnézni a parkot.

A Greenwhich Parkból megcsodálhatjuk a kilátást a Temzére és a Canary Wharfra, de érdemes felfedezni a keleti kertekben található Szent Dunstan-templom romjait is.

London madártávlatból

Shutterstock

Panoráma a Horizon 22 kilátójából

A 22 Bishopsgate toronyház 58. emeletén található, 254 méter magasan található Horizon 22 kilátó nemcsak London, de Európa legmagasabb kilátója is egyben, ráadásul teljesen ingyenes. Gyönyörködhetünk a rekordmagasságú felhőkarcolóban, a 310 méter magas The Shardban is, amely a Temzével szemben látható. A belépés ugyan ingyenes, de előre kell foglalni – ha nem sikerül időpontot találni, akkor megpróbálkozhatunk helyben regisztrálni.

A másik lehetőség a Sky Garden, ami már zsúfoltabb, sokszor hosszú sorok állnak előtte. Ha nincs kedvünk sorban állni, foglaljunk reggelit 8.30-ra, így még a turisták tömege előtt bejutunk. Így ugyan nem lesz teljesen ingyenes, de a felhők között elköltött reggeli megér ennyi anyagi ráfordítást.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET