Világméretű koncertpremier Leslie Mandokival

Holnap, vagyis április 17-én lesz 2021 legnagyobb online zenei show-jának bemutatója.

Ahogy most a világon a legtöbb zenész és zenekar, úgy a Mandoki Soulmates sem tud élőben találkozni a közönségével, de mind arra törekszenek, hogy a rajongók ebben a helyzetben se maradjanak zene nélkül. Leslie Mandoki és zenekara ezen a hétvégén egyedülálló produkcióval készül!

A Mandoki Soulmates online performansza a formáció legújabb lemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel. A közreműködő zenészek a világ számos tájáról kapcsolódnak össze a közös zenélésre. Leslie Mandoki Tony Carey-vel és a müncheni Soulmates zenekarával a Starnbergi-tó melletti stúdiójából játszik a közönségnek. Videón keresztül csatlakoznak hozzájuk a Soulmates zenésztársak Los Angelesből, New Yorkból, Bostonból, Miamiból, Nashville-ből, Londonból és Berlinből, kiegészülve még tokiói, sanghaji, pekingi, delhi és moszkvai zenészekkel is. Van olyan művész, aki New Yorkban, az 52. utcai nappalijából járul hozzá a közös munkához, de olyan is, aki Dél-Karolina tengerparti strandjáról vagy éppen észak-angliai kastélyának pincestúdiójából.

Jól ismert előadók is szerepelnek az együttműködésben, többek között Szakcsi Lakatos Béla, Al Di Meola, Ian Anderson, Mike Stern és Richard Bona.

BARTÓK BÉLA NYOMDOKÁBAN

A koncertstop arra ösztönözte a zenészeket, hogy még különlegesebb és egyedibb műsorral készüljenek, mint valaha. Huszonkét fantasztikus zenész játéka épít jelképes, az egész földkerekségen átívelő hidat a művészet által.

„Nem szabad a közönség és köztünk levő közvetlen érzelmi köteléken lazítanunk, hangosabbnak kell lennünk, mint korábban bármikor!" – vallja a zenekar.

Leslie Mandoki kedves gyermekkori emlékeket őriz Bartók Mikrokozmoszáról, amelynek darabjait az édesapja gitározta neki. Akkor még nem is sejtette, mekkora hatással lesz rá és zenészgenerációjára a progresszív példatár. A Hungarian Pictures/ Magyar Képek produkciót és annak bázisát, a Living in The Gap + Hungarian Pictures duplaalbum azonos című, második lemezét Bartók Béla dallamai ihlették. A lemez elkészítésének ötlete egy turné során fogalmazódott meg Leslie Mandoki, Greg Lake (Emerson, Lake & Palmer) és Jon Lord (Deep Purple) fejében, amikor arról társalogtak, hogy mindhárman hatalmas tiszteletet éreznek a bartóki életmű iránt. Lake és Lord sajnos már nem érhették meg a lemez megjelenését, de Mandoki nem mondott le arról az álmáról, hogy magyar zenével kösse össze az egész világot.

Ahogy Bartóknak, úgy a produkcióban részt vevő művészeknek is az a meggyőződésük, hogy a zene nem más, mint egy határokat elmosó kapocs, a különböző kultúrák pedig gazdagítják egymást. Jelképesen az egész földkerekségen átívelő hidat szeretnének építeni ezzel a koncerttel, ahogy szerintük a zeneszerző-népzenekutató gyűjteményei is egyesítik a nemzetek kulturális értékeit.

A koncertet április 17-én, 20 órától a TV2 Play közvetíti, ahol regisztráció után ingyen megnézhetjük a show-t.

Ízelítő a holnapi koncerthez a Mandoki Soulmates-től:

youtu.be

Mandoki Soulmates - Hungarian Pictures MUSIC IS THE GREATEST UNIFIER!
AMI MÉG ÉRDEKELHET