Hódolat az óceánoknak: az év legszebb természetfotói

Szívmelengető és szívfacsaró – így lehet röviden jellemezni ezt a csodálatos képválogatást.

Fotó: Ocean Photography Awards

A tengerek és óceánok szépségére, védelmére és segélykiáltására hívják fel a figyelmet a neves ismeretterjesztő magazin fotóversenyének képei.

A Oceanographic Magazine idei Ocean Photography Awards versenyének döntőseit mutatjuk be. A hihetetlen művészi érzékenységgel és profi technikával készült felvételek között akad olyan is, amely inkább sokkoló, mint esztétikus, de azonban a magazin célja az élővilág védelme, ezekre a képekre is nagy hangsúlyt fektetnek minden évben a megmérettetésen. 3000 beküldött kép közül 100 jut a döntő, 6 kategóriában, és ezek közül kerülnek majd ki a nyertesek.

A versenyt azért hozták létre, hogy ezzel ünnepeljék a csodálatos kék bolygónkat – áll a szervezők bemutatkozójában.

A pályázatot a magazin és a SeaLegacy környezetvédő közösség együtt szervezték, ez utóbbit néhány éve olyan elkötelezett környezetvédők (tudósok, fotósok, stratégák, újságírók) alapították, akik ilyen és ehhez hasonló projektekben vesznek részt és támogatókat keresnek környezetvédelmi kampányokhoz. A nyertesek pénzdíjban (az össznyeremény 500 000 angol font) részesülnek, emellett értékes fotósfelszerelést nyernek és nagy közösségi média figyelmet kapnak, amellyel a karrierjük is beindulhat. És van olyan kategória is, amelynek a győztese egy, a Temze partján rendezett fotókiállításon is helyet kap képével.

És íme néhány nagy kedvenc a 100 döntőbe jutott kép közül:














Fotó: Ocean Photography Awards/ Shane Gross


Fotó: Ocean Photography Awards/Henley Spiers







Forrás: MyModernMet

AMI MÉG ÉRDEKELHET