Nem találod ki, miért utaznak idén a legtöbben Isztambulba!

Csodálatos város, de nem mindenki a látványosságai miatt megy a török nagyvárosba.

Rengeteget írtunk már arról, hogy Isztambul mennyire kedvelt úti cél, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. A TikTok szerint is az egyik legszebb desztináció, és a távmunkában dolgozó utazók is megkedvelték.

Ha elsőre rávágnád, hogy a csodálatos isztambuli bazárok és az isteni ételek miatt lett ilyen kedvelt Isztambul, akkor tévedsz! A Bloomberg News szerint idén nyáron szépészeti beavatkozások miatt érkeztek a legtöbben Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központjába.

Megéri oda menni

Fotó: Unsplash

Na de kik és miért érkeznek a Boszporusz és a Márvány-tenger partjára ebben a pusztító nyári hőségben? Isztambul lett a hajbeültetések városa, Európából, az Egyesült Államokból és az arab országokból is érkeznek hajbeültetésre vágyó férfiak, akik minden bizonnyal jó áron minőségi kezelést kapnak a város legjobb plasztikai sebészeitől, hajgyógyászaitól.

A Bloomberg News jelentése szerint a férfi hajátültetési műtét egymilliárd dolláros iparág Törökországban.

Garantált minőség?

Az Euronews szerint évente több mint 250 ezren utaznak Törökországba hajbeültetésre, aminek a fő oka az alacsony ár, ugyanis az Egyesült Államokban egy ilyen kezelés 15 000 dollárba, Franciaországban pedig 10 000 euróba kerül. Ugyanannyi mikroimplantátum behelyezéséért, elő- és utókezelésért Törökországban 3800 eurót kell fizetni. De mi lehet a trükk? Miért ennyivel olcsóbb ugyanaz a műtét Törökországban? A török kormány támogatja az egészségturizmust (hajgyógyászat, fogászat, onkológia), ezen beavatkozások költségeinek 40%-át az állam finanszírozza. Ahhoz, hogy egy klinika részesüljön az állami támogatásban, rendszeres minőségellenőrzésen kell átesniük, tehát csak a megbízható intézmények kaphatnak támogatást, ez pedig remek ajánló levél a műtétre érkezőknek is. Ha túl olcsó egy beavatkozás, az intő jel lehet, ezért akik ilyen céllal utaznak Isztambulba, mindenképpen alaposan tájékozódjanak a lehetőségekről és árakról.

A városban 350 hajbeültetésre szakosodott klinika működik.

A World Travel & Tourism Council jelentése szerint Törökország a negyedik legnépszerűbb európai úti cél ezen a nyáron, ráadásul az ország turisztikai bevételei csaknem megháromszorozódtak 2022 második negyedévében.

AMI MÉG ÉRDEKELHET