Szavaztak a világ „legszexibb" nyelveiről: kivételesen nem a francia nyert

beszéd, emberek, róma,

A Babbel nyelvtanulással foglalkozó platform legújabb felmérésben összesen hatezer embert kérdezett meg arról, hogy mely nyelvet tartják a legszexibbnek, a legromantikusabbnak vagy éppen a legudvariasabbnak.


Noël Wolf, a Babbel munkatársa a Daily Mailnek beszélt legújabb felmérésükről, ami ha nem is meglepő, de mindenképpen érdekes eredményekkel zárult. A hatezer főt érintő kutatásban az Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Németország, valamint az Egyesült Államok lakosait kérdeztek meg arról, hogy hogyan vélekednek egy-egy nyelvről.

Fotó: Who'S Denilo? / Unsplash

Utcakép, Palermo, Olaszország

Míg a 2017-es kutatásukban egyöntetűen a franciát szavazták meg a „legszexibb" nyelvnek, addig a legutóbbi felmérésben a szavazók az olasz mellett tették le a voksukat. Úgy tűnik, hogy az olaszt ráadásul nemcsak a legszexibb, de a legromantikusabb akcentusnak is gondolják.

Wolf szerint ez érthető, mivel az olaszt sokan dallamossága miatt kellemesnek találják, de a jellegzetes pörgő „r” hangokat is gyakran vonzónak, bájosnak gondolják.

A Toki Ponáról vajon mit gondolnának? A mesterséges nyelv, ami kevesebb mint 150 szóval dolgozik

Fotó: Kinga Howard / Unsplash

Utcakép, München, Németország

Ezzel egyetemben a platformnál a legudvariasabb és a leghatározottabb nyelvre is kíváncsiak voltak:

előbbivel az angol, utóbbival pedig a német büszkélkedhetett el.

Ha érdekelne, hogyan hangzik a kusunda: Egyetlen ember maradt, aki beszéli azt az ősi nyelvet, amiben nem létezik az „igen" és a „nem"

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek hogyan viszonyulnának ahhoz, ha partnerük anyanyelve különbözik sajátjuktól. A brit kitöltők 70 százaléka például úgy gondolja, hogy szerelmük anyanyelvének megtanulásával jóval szorosabb érzelmi kapcsolat alakulna ki kettejük között.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET