Nincs is romantikusabb a kastélyoknál, ugye?

Mindegy melyik évszakban keresed fel ezeket a kastélyokat, mert mindig lélegzetelállítóak.

Fotó: Facebook

Hazánk gazdagon el van látva álomszép kastélyokkal és persze a hozzájuk tartozó kastélypark sem elhanyagolható. Ebben az összeállításban olyan hercegnős helyekre kalauzolunk, ahol romantikusan összebújva csodálhatod meg az építészeti remekműveket, és a azt körülvevő természetet a hatalmas kastélyparkoknak köszönhetően.

GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY – GÖDÖLLŐ

Fotó: Facebook

A gödöllői Grassalkovich-kastély hazánk egyik legnagyobb és egyben legszebb barokk kastélyai közé tartozik, amely állandóan megújul, és érdekes programokkal várja az idelátogatókat. Az állandó kiállításon pedig megtekinthető mind a királyi időszak, mind pedig a Grassalkovich-időszak. A kiállítás után érdemes tenni egy romantikus sétát.

A gyönyörű kastélypark és a benne található kávézó belépőjegy nélkül is látogatható.

BOTANIQ TURAI KASTÉLY – TURA

Fotó: Facebook

A korábbi Schossberger-kastély a francia Loire menti kastélyokat idézi meg. A magyar Disney-kastélynak is nevezik ezt a neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyekkel bíró gyöngyszemet. Érdekessége, hogy már az építése során a legfejlettebb építészeti megoldásokat alkalmazták, és rendelkezett központi fűtéssel, árammal. Ezen kívül játszottak a természetes fénnyel is, mivel az tüköraknás fénycsapdákon jut le az épület alsó helyiségeibe. Nemrég teljeskörűen felújították, és visszanyerve régi pompáját szállodaként és rendezvényközpontként üzemel.

NÁDASDY KASTÉLY – NÁDASDLADÁNY

Fotó: Facebook

A neogótikus, Tudor-stílusú kastély az 1500-as évek angol és skót kastélyainak mintájára épült, és csak a 18. században alakították át a mostani romantikus stílusra. A kastélyt egy hatalmas kastélypark öleli körbe, amelyben egy festői tó szigettel, tóparti vízesés, víztorony, illetve pálmaház is található.

HELIKON KASTÉLYMÚZEUM – KESZTHELY

Fotó: Facebook

A magyar Versailles-nak is nevezett barokk Festetics-kastély Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága, melynek egésze védett természeti értéknek számít. A 101 helyiséggel rendelkező kastélyban 20 termen keresztül mutatják be, hogyan is éltek a főurak a 18., illetve 19. században.

Keszthely leghíresebb látnivalóját hatalmas, és impozáns kastélypark öleli körbe.

ESTERHÁZY KASTÉLY –  FERTŐD

Fotó: Facebook

A Fertődön található 126 szobás kastély az ország legnagyobb barokk-rokokó stílusú építészeti alkotása, ahol ma kortörténeti kiállítást tekinthetünk meg eredeti szépségükben pompázó lakosztályokban sétálva. Részletes kidolgozású kovácsoltvas kapun át juthatunk az elképesztő francia kertbe, ahol különleges növényfajok és szökőkút található. Megnézhetjük Haydn egykori lakhelyét is, a Muzsikaházat, Marionettszínházat és a kápolnát is.


AMI MÉG ÉRDEKELHET