Ezeket az adventi vásárokat kár lenne kihagynod! Mutatjuk a legszebbeket!

A városi adventi vásárok mindenkinek megmelengetik a szívét.

Elkezdődött az adventi időszak, s ezzel együtt megérkeztek országszerte a szebbnél szebb adventi vásárok is, melyeket könnyűszerrel meg lehet közelíteni akár pár órás autóúttal is. Ha mesekönyv készülne Budapestről, abban biztos, hogy helyet kapna például a Szent István Bazilika előtt megrendezett adventi vásár, de a vidéki "kis testvéreknek" sem kell szégyenkezniük, azok is csodálatosak.

Szentendrei vásár

A népszerű Duna menti város egész évben a leglátogatottabbak közé tartozik az országban. Szentendre macskaköves utcáin (a Dumsta Korzón) kézműves ékszereket, kozmetikumokat, gasztronómiai különlegességeket, édességeket, forralt bort találhatunk november 27. - 2022. január 10. között. A karácsonyi fényekben pompázó szentendrei Duna-kanyarulat pedig egyszerűen varázslatos.

Győri karácsony

Az adventi időszakban nemcsak a győri óriáskerék, hanem a Széchenyi téren felállított karácsonyfa, az adventi koszorú, és az ünnepi fények teszik még hangulatosabbá a városi sétát – ez mind a győri advent része. A karácsonyi készülődést kiegészíthetjük egy romantikus jégkorcsolyázással az óriási jégpályán, vagy felülhetünk a közel 50 méteres óriáskerékre is!

Egri advent

Igazi ünnepi hangulat várja az Egerbe látogatókat a meseszép belvárosban. Karácsonyi fényáradatban úszik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a vár, miközben az egri borvidék ínycsiklandozó borai, gasztronómiai különlegességek és szuper programok teszik teljessé az élményt.

​Adventi ünnep a Bazilikánál

Ha mesekönyv készülne Budapestről, abban biztos, hogy helyet kapna a Szent István Bazilika előtt megrendezett adventi vásár. A könyv visszaadná az ország egyik legszebb épülete előtt korcsolyázó gyerekeket, a fényfestett bazilika szépségét és a színes bódékat. De nem tudná visszaadni a minőségi ételeket és italokat, amiket a vásári sokadalomban lehet elfogyasztani. Ezekért muszáj odalátogatni és személyesen kipróbálni minél több finomságot.

​Debrecen Adventi Vásár

Láttál már karácsonyi vásárt 45 méter magasból? Ha nem, akkor gyorsan vedd célba a debreceni Kossuth teret és érkezz időben, hogy felférj a város egyik látványosságára, az óriáskerékre, ahonnan végigszurkolhatod a ronda pulcsis futást, vagy megnézheted, hol állnak a legtöbben sorban forralt borért vagy valami finomságért. Nem mellesleg színházi és zenés programok is várnak majd.

Szegedi Karácsonyi Hetek

Idén sem kell lemondani arról, hogy az ember egy picit utazzon és egy csodásan kivilágított neogótikus templom előtt élvezze a forralt bor illatát a karácsonyi zene mellé. A szegedi Dóm téren klasszikus adventi programok mellett olyan különleges dolgokkal is várják a nagyérdemű utazót, mint a Kastélymozi, ahol szép mesefilmeket vetítenek a legkisebbeknek. Természetesen lesz ajándékkészítő workshop is, na meg édességek minden mennyiségben.

AMI MÉG ÉRDEKELHET