Szavaztak a külföldiek: ezek szerintük a legrosszabb magyar ételek

Sokakat felkavarhatnak az eredmények.

virsli, kolbász

A kép illusztráció - Fotó: Shutterstock

Magyarországra érkezve a turisták többsége már előre tisztában vannak az olyan klasszikus magyar ételekkel, mint a gulyásleves, a lángos vagy a hortobágyi palacsinta. Míg ezek a fogások általában ízlenek az utazóknak, van pár olyan étel, ami úgy tűnik, kevésbé varázsolta el őket. Mutatjuk, hogy a magyar gasztronómia mely fogásait érte a legtöbb kritika a külföldiek között.


A Taste Atlas gasztronómiai magazin egy érdekes toplistát közölt online felületükön. A gasztronómiai magazin adatbázisában több mint 10 ezer étel és ital található meg, a regisztrált tagok pedig rendre pontozhatják az egyes tételeket egy egytől ötig tartó skálán. A szerkesztőség aztán időről időre összeállít egy ranglistát az általuk éppen kiválasztásra kerülő témában, a legújabb cikkük pedig a magyar konyháról született.

A végeredményben egy 45 fogásból álló ranglista lett, amiben olyan ételek is szerepelnek, mint a bejgli, a szaloncukor és a vadas.

A legrosszabb magyar étel „kitüntetést” viszont egy nagyon egyszerű étel, a mákos tészta vihette haza. A legkevésbé kedvelt magyar étel a szavazók véleménye szerint ötből átlagosan 3,1 csillagot tudott begyűjteni, így azért feltételezhető, hogy ritkán kapott nagyon rossz, egycsillagos minősítést – egyszerűen csak nem annyira ízlett az embereknek.

„Bezzeg” reggelizni mindenki szeret: Budapest is ott van a legjobb európai városok között, ha reggelizésről van szó

Shutterstock

Második helyen szintén 3,1 ponttal a burgonyából, paprikából, paradicsomból, répából készített krumplileves végzett, a dobogó legalsó fokán pedig a még Magyarországon is megosztó pacalpörkölt áll. A negyedik helyezett a rakott palacsinta lett. Ezt követi egyik karácsonyi ételünk, a fehérborból, tojássárgájából, szegfűszegből, citromléből és cukorból készített borleves.

Ez is érdekelhet: 2 magyar klasszikus, amit sehol máshol nem esznek

Fotó: Shutterstock

Mákos bejgli.

Az édességek közül a legrosszabbul az oroszkrém torta szerepelt (6.), de úgy tűnik, a diós tortáért (10.), a kókuszkockáért (13.) és a mákos bejgliért (25.) sem volt mindenki oda. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a 16. helyezett haltepertő már 3,5-ös értékelést kapott, ami tulajdonképpen nem is számít rossz értékelésnek.

Ha már hagyományos magyar ételek: Őseink konyhája: a legelső írott magyar recept és a legrégebbi szakácskönyvünk

Fotó: Shutterstock

Borsófőzelék fasírttal.

A 45 ételből álló ranglista alján a köménymagleves (45.), a nyúlpaprikás (44.), a harcsapaprikás (43.), a lekváros bukta (42.) és a májgaluska leves (41.) áll, tehát ezeket ízletesnek találta a legtöbb szavazó. Érdekességképpen a hurka 28., a főzelék 12., a szaloncukor 11., a vadas 9., a rakott káposzta pedig 7. helyen végzett.

A teljes rangsort erre a linkre kattintva tekinthetjük meg.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET