Megennéd a 40 éve forralt, legrégebbi levest?

Különleges ízvilág és régi tradíciók.

thai leves
Fotó: Shutterstock

Egy család három generáció óta forralja és tölti fel újra ezt a finom, thai levest, ami állítólag nem csak a világ legrégebbi, de legfinomabb húslevese is.

Bangkok a világ egyik legnyüzsgőbb nagyvárosa, ahol a legfinomabb és legfurcsább ételeket is megkóstolhatjuk. A tom yum és a tom kha ghai a legismertebb és legfinomabb thai levesek Európában, de persze autentikus thai levesből ennél sokkal több létezik. A bangkoki Wattana Panich leginkább a marha- és kecskelevesről ismert, amelyet fél évszázaddal ezelőtt főztek először.

Mi a titok?

Hogy lett a thai főváros 320 000 étterméből az egyik legnépszerűbb hely a Wattana Panich? A család 40 éve üzemelteti az éttermet, és sosem öntötték ki a marhahúsleves alapot, amióta az üzlet megnyitott. A hatalmas wok formájú üstben minden nap benne marad a leves, azt öntik fel másnap reggel vízzel és teszik bele a friss hozzávalókat. Évente 40 millió turista érkezik Bangkokba, közülük sokan keresik a kulináris élményeket, legyen szó Michelin-csillagos étteremről vagy az ilyen régi családi büfékről. A Wattana Panich forgalmas helyen, a belvárosi Ekkamai Roadon található, és rendszerint tömve van helyiekkel és turistákkal egyaránt.

Ízbomba

Fotó: Facebook

Ha azok közé tartozol, akik utazás előtt rendesen informálódnak az úti célról, elolvassák az ajánlásokat, véleményeket, akkor egészen biztosan bele fogsz futni ebbe az étterembe is. Gasztro vagy más turisztikai oldalakon vagy úti könyvekben is megemlítik, hiszen ez a finom leves állítólag semmire sem hasonlít, annyira különleges: olyan ízkavalkád, különleges aromák vannak ebben a gazdag, zsíros húslevesben, amit sehol máshol a világon nem kínálnak.

Ilyen a közel fél évszázados thai marhahúsos tésztaleves:

youtu.be

Thai beef noodles in 40 years old broth: Wattana Panich 🇹🇭
AMI MÉG ÉRDEKELHET