Ezek a legolcsóbb és legdrágább úti célok 5 napos utazáshoz

Egy új felmérés, aminek az eredménye neked is érdekes lehet, ha utazol idén.

New York
Fotó: Unsplash

Mennyire megfizethetőek most az olyan híresen drága helyek, mint Monaco vagy Izland? És hova lehet mostanában olcsón utazni? A Travellers Elixir összeállította az idei luxus úti célok és pénztárcabarát desztinációk ranglistáját.

A legtöbb turistának az anyagi lehetőségei szabják meg, milyen körülmények között és mennyi ideig utazik, hiszen más költségvetésre van szükségünk a Tátrában egy hátizsákos túrán és más összegre, ha az olaszországi Velencébe vagy Izlandra készülünk. A Tátrát is ki lehet hozni drágán és Velencét is olcsón, minden a tervezésen múlik, és persze az igényeinktől is függ a végleges büdzsé.

Fotó: Shutterstock

Monaco

A Travellers Elixir a statisztikájához az átlagos szálloda- és élelmiszerárakat, utazási költségeket, látnivalókba szóló belépők árát vette alapul, és ez alapján rangsorolta a világ legolcsóbb és legdrágább utazási helyeit. Ha éppen tervezed a következő utazásodat, a következő adatokból kiderül, melyek megfizethetőek számodra.

A legdrágább

A drága nyaralások listájának élén Monaco áll, ahol 5 nap étkezéssel, szállással, programokkal kb. 2258 dollárba kerül. A gazdag és független városállam a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Az AS Monaco focicsapat Stade Louis II stadionja az ország lakosságának felét képes befogadni – a teljes lakosság egyébként 38 000 fő. A hercegség jelenlegi uralkodója II. Albert, a városállam bevételének nagy része a szerencsejátékból folyik be, gondolj csak a Monte-Carlói kaszinókra.

A top 10 legdrágább város a világon, ha 5 napos utazást veszünk alapul:

1. Monaco (2258 $)
2. St. Barts (2181 $ )
3. Gstaad, Svájc(2065 $)
4. Reykjavík, Izland (1919 $)
5. Bora Bora (1918 $)
6. Honolulu, USA (1914 $)
7. San Francisco, USA (1885 $)
8. New York City, USA (1779 $)
9. Nagy-Kajmán sziget (1637 $)
10. Velence, Olaszország (1548 $)

A legolcsóbb

Fotó: Shutterstock

Delhi régi városrésze

A legolcsóbb úti célok listáján az indiai Delhi az első, ahol rendkívül olcsón ehetünk ízletes utcai ételeket, továbbá a város gazdag kultúrával, történelemmel és megfizethető belépőkkel várja a turistákat. Delhiben nagyjából 181 dollárba kerülne egy 5 napos tartózkodás, de készülj fel arra, hogy a világ második legsűrűbben lakott városáról beszélünk, ahol most 30,2 millióan laknak, így biztosan nem leszel egyedül. Ez a szám 2035-re elérheti a 43 milliót is, ráadásul Földünk legszennyezettebb levegőjű városa is. Delhi a világ egyik legrégebb óta folyamatosan lakott városa, történelme során számtalan birodalom központja volt, és fontos keleti kereskedelmi útvonal része évezredek óta.

A top 10 legolcsóbb város a világon, ha 5 napos vakációt veszünk alapul:

1. Delhi, India (181 $)
2. Phnompen, Kambodzsa (224 $)
3. Katmandu, Nepál (229 $)
4. Tbiliszi, Grúzia (249 $)
5. Medellín, Kolumbia (255 $)
6. Ho Si Minh-város, Vietnám (259 $)
7. Csiangmaj, Thaiföld (286 $)
8. Kairó, Egyiptom (289 $)
9. Luangprabang, Laosz (291 $)
10. Bangkok, Thaiföld (292 $)

Forrás: Travellers Elixir

AMI MÉG ÉRDEKELHET