A 10 legnépszerűbb külföldi konyha, amit Budapesten is kipróbálhatunk

Te melyiket szereted a legjobban?

vietnami etel
Fotó: Shutterstock

Emlékszel még az Instagram előtti időkre, amikor a fotóknak és a filtereknek még nem volt akkora jelentősége, 2010, vagyis az Instagram bevezetése óta azonban képekben mutatjuk meg a világnak, merre járunk, mit csinálunk, hol nyaralunk, na és, hogy mit eszünk. Most kiderül, az Insta-felhasználók fotói alapján, mely nemzeti ételek és konyhák a legnépszerűbbek és legfinomabbak a világon.

Soha nem volt még annyira esztétikus és vonzó egy thai leves vagy egy színes mexikói fogás, mint az Instagram elindulása óta. Nem mindegy, honnan éri a fény a sütidet, salátádat vagy a BBQ oldalasodat ahhoz, hogy az sok szivecskét kapjon a közösségi oldalon. Az Instázókat még az sem érdekli, hogy utazás közben, autentikus környezetben fotózd a nemzetközi konyha legszebb és legfinomabb fogásait, vagy stúdióban készült főzős videó indítja el a nyálelválasztásodat, a lényeg, hogy az a bizonyos nemzeti étel kulináris szempontból vonzó-e. A következő lista azt is megmutatja, melyek azok a legfinomabb ételek, amelyekkel biztosan sok lájkot lehet szerezni. Ha sokat utazol, ne felejtsd el megörökíteni az ételeket és italokat sem, legyen szó egy menő étterem degusztációs menüjéről vagy az útszéli büfékocsi isteni street foodjáról, fotózz és posztolj! Nézzük, a top 10 legnépszerűbb nemzeti konyhát.

1. Japán konyha

A fenti képen egy tipikus japán reggelit látsz, sok hallal, rizzsel, zöldségekkel, omlettel és friss gyümölccsel. Érdemes a foodie képeken azt is megfigyelni, egyes kultúrákban milyenek az étkezési szokások.

Hol kóstold meg?

Yamato, 1061 Budapest, Jókai u. 30.

2. Olasz konyha

Az olasz konyha változatos, friss, ízletes, könnyű és rengeteg tésztafélét tud felmutatni, tehát nem csoda, hogy az egész világon ez az egyik legnépszerűbb nemzeti konyha.

Hol kóstold meg?

Trattoria Pomo D'Oro, 1051 Budapest, Arany János utca 9.

3. India konyha

Legyen szó tandoori csirkéről, zöld vagy piros curryről, fokhagymás naan kenyérről, a világon sok millió ember imádja ezt a nemzeti konyhát annak ellenére, hogy az igazi, autentikus indiai ételek rettenetesen erősek.

Hol kóstold meg?

Pándzsáb Tandori étterem, Budapest 1133 Pannónia u 3.

4. Koreai konyha

A koreai ételek sajnos Magyarországon nem olyan ismertek és elterjedtek, mint a kínai vagy a japán ételek, pedig nagyon friss, egészséges, na és persze nagyon ízletes fogásokat kóstolhatunk. Az ázsiai konyha talán legérdekesebb és legfinomabb ételeit koreai étteremben kóstolhatod.

Hol Kóstold meg?

Seoul House, 1011 Budapest, Fő u. 8.

5. Thai konyha

A thai konyhát már nem nagyon kell bemutatni itthon sem, hiszen már rengeteg thai büfé és étterem van országszerte, ahol nagyon sokféle nemzeti ételt kóstolhatunk a tom yum levestól a pad thai-ig.

Hol kóstold meg?

Green Thai, 1133 Budapest, Tisza u. 16.

6. Mexikói konyha

Sok friss zöldség, fűszeres hús, koriander, kukoricából készült tészta lap, babragu és rengeteg chili – és ennek végtelen kombinációja a mexikói konyha. Nem lehet nem kedvelni a chili con carnét, a quesadillát vagy a tacót...

Hol kóstold meg?

Iguana Bar & Grill, 1054 Budapest, Zoltán u. 16.

7. Kínai konyha

Az olasz után talán a kínai konyha a legkedveltebb és legelterjedtebb nemzeti konyha Magyarországon, pedig itthon csak nagyon kicsi a kínálat ahhoz képest, hogy Kínában hány féle irányzat és helyi specialitás létezik. Merjünk a „biztonságos" omlós és szezámos csirkén túl is kipróbálni más tradicionális fogásokat!

Hol kóstold meg?

Biang Bisztró, 1067 Budapest, Teréz krt. 20.

8. Indonéz konyha

Az indonéz konyha ételei finomak, könnyűek és más keleti fogásokhoz képest kicsit egzotikusabb az ízvilága, mindent rizzsel esznek és rengeteg kókuszdiót, -tejet használnak a nemzeti ételekhez. Ha Szumátrán, Balin vagy Jáván szeretnéd érezni magad, akkor kóstolj, kóstolj, kóstolj!

Hol kóstold meg?

Asli Indonesian Restaurant, 1036 Budapest, Kolosy tér 5.

9. Vietnámi konyha

Ma már nagyon sok vietnámi étterem közül választhatunk, néhány éve már igazán nagy sztár lett itthon is a pho leves (vietnámi húsleves), a pirított rizs és tészta ételek, nem beszélve a nyári tekercsről.

Hol kóstold meg?

Bi Vietnamese Food Bar, 1134 Budapest, Bulcsú u. 23/b.

10. Fülöp-szigeteki konyha

Még mindig Ázsiában vagyunk, legalábbis, ami a nemzetek konyháját illeti. A Fülöp-szigeteki ételek szintén a rizsre, sok egzotikus gyümölcsre, tenger gyümölcseire és húsnyársakra épül. A filippínó konyhára nagy hatással volt a spanyol, indiai, kínai és a maláj konyha, és ez az ételek ízében, állagában is felfedezhető.

AMI MÉG ÉRDEKELHET