Tilla bejárta Budapest legmenőbb és legmagasabb épületét

A Propaganda egyik epizódjában Tilla a MOL Campus belsőépítészeivel beszélgetett.

tilla propaganda

Az irodaház 86 ezer négyzetméter a parkolótól a tetőteraszig, a torony 28 emeletes és 143 méter magas – ekkora a MOL-csoport új székháza, amelynek tornya nemcsak Budapest, de az ország legmagasabb épülete is. 2500 fő dolgozik az irodaházban, amit nem régen megnyitottak a nagyközönség előtt is, tehát a torony teteje kilátóként és látogatóközpontként is működik. Ismerd meg a tervezőket és a MOL-székház építésének kulisszatitkait is!

Tilla még azelőtt forgatott a stábbal a MOL Campusban, mielőtt megnyitották volna a látogatók felé. Akkor a panorámaterasz még nem volt készen, viszont oda te már magad is felmehetsz egy online jeggyel. A Propaganda a Minusplus tervezőpárosával, Rabb Donáttal és Turai Balázzsal most olyan belső terekbe kalauzol el, amit látogatóként nem láthatsz. Milyen elvek szerint tervezték a belső tereket? Milyen benyomások érték Tillát a modern irodaházban? Minden kiderül!

Modern, mégis természetközeli belső terek

Nagy, közös, nyílt terekre, otthonos, mégis funkcionális, jövőbe vezető berendezésekre és építészeti megoldásokra törekedtek a Minusplusz építészeti iroda tervezői. A színek és anyagok fontosságáról is szó esik a műsorban.

Kilátás a MOL-toronyból

A Foster + Partners cég által tervezett 143 méter magas épületben 21 darab „robotlift" található, amelyekben még gombok sincsenek, csak előre megadjuk egy kijelzőn, hova szeretnénk menni, és a lift automatikusan odarepít.

Tripletek, azaz 3 szintes irodák is vannak az épületben

Az egy részlegen dolgozó MOL-kollégák egy közös, többszintes téren osztozkodnak – ezek a háromemeletes tripletek gondoskodnak arról, hogy könnyebben folyjon a közös munka. A tervezésnél az otthonos, barátságos megoldásokon kívül az is szempont volt, hogy inspiráló tereket hozzanak létre: ilyen például a dolgozói kert, ahol egy oázis várja a munkatársakat. A pálmaház szerű kertből a kilátás is azt szolgálja, hogy elvonulva, hatékonyan végezhessék azok is a munkájukat, akik csendre vágynak.

Less be a Propagandával a MOL Campusba!

youtu.be

RABB DONÁT, TURAI BALÁZS építészek és Tilla | MOL Campus, a város legmenőbb munkahelye |teljes műsor
AMI MÉG ÉRDEKELHET