5 dolog, amit ne fogjunk meg a repülőn fertőtlenítés nélkül

Vannak helyek, amiket csak kiürítenek, de nem takarítanak le...

Fotó: Unsplash

Egyes utasok fura dolgokat tesznek oda, ahol mások a szendvicsüket tárolják, arról nem is beszélve, hogy vannak olyan felületek, amiket sosem fertőtlenítenek.

Egy amerikai stewardess, Kat Kamalani egyik TikTok-videója hihetetlen népszerű lett, és nem azért, mert fantasztikusan táncol vagy énekel a mini videóban. Ő ugyanis arról készített tájékoztató filmet, hogy melyek azok a részek a repülőn, amelyeket mindig, de tényleg mindig (nem csak világjárvány idején) érdemes lefertőtleníteni mielőtt megfogjuk szabad kézzel. Hogy miért pont most készült el ez a fontos mű? Mert Katet egyre többen faggatják a munkája miatt arról, hogyan és mivel fertőtlenítenek most, a járvány idején a légitársaságok. Természetesen mindig készségesen válaszol az ismerőseinek, de úgy érezte, jobb, ha mindenki tudja, melyek azok a tárgyak, amelyeket sohasem érint klóros törlőkendő a repülőn, pedig előtte jó sokan megérintették.

Fotó: Unsplash

1. Sokat elnyelő zseb
Bár ártatlannak tűnik, és látjuk, hogy a személyzet szinte mindig ezt üríti ki leghamarabb leszállás után, mégis van vele egy kis probléma. Ebbe a zsebbe a használt egészségügyi zacskótól kezdve a koszos pelenkáig és a használt zsebkendőig mindent tesznek az utasok, viszont sosem fertőtlenítik a takarítók.

Kat szerint ha oda benyúlsz, olyan mintha egy szemeteskukába tennéd a kezedet.

2. Az asztal, ami...
Bár evésre, ivásra, olvasásra van, az utaskísérő szerint sokan azt hiszik, ez egy pelenkázó asztal és ezen a felületen pelenkázzák át a gyereket. Nem szabad a véletlenre bízni, hogy az asztalt rendesen lemosták-e az előző babás utas után...

3. Levegőbefújó
A ülés fölött általában 3 dolgot állíthatunk be manuálisan, a levegőbefújót szabályozhatjuk, a lámpát irányíthatjuk vagy hívhatjuk a stewardesst. Nos, ezeket a gombokat sem tisztítja senki – neked kell higiéniai kendővel kezelésbe venni.

A stewardess szerint előttünk akár ezren is megérinthették már azokat.

Fotó: Unsplash

4. Biztonságos, de mégsem...
A biztonsági előírásokat bemutató kártya is abban a bizonyos zsebben van, ráadásul ez is egy olyan tárgy, amit már több ezer kéz foghatott előttünk, és ne felejtsük el, hogy akár már több éve is ott lehet abban a zsebben. És igen, sokat kívülről fújják, hogy mit tartalmaz ez a kártya, mégis rengetegen nézegetik egy hosszabb repülőút alatt unalomból.

5. Ami véd, még lehet koszos!
A biztonsági öv is egy olyan eszköz, amit mindenki minimum kétszer fog meg repülés közben, de hosszabb útnál sokkal többször, és ezt sem feltétlenül fertőtlenítik le két utas között. A fémcsatot töröld át legalább egyszer, felszálláskor, és ha többször ki-be kapcsoltad utazás közben, akkor máskor is fertőtlenítsd le.

Bár a mosdók mindig is nagy bacillustenyészetnek számítottak, most különösen figyelj arra, hogy mit fogsz meg, mihez nyúlsz, miután kijöttél a mosdóból, még egyszer töröld át higikendővel a kezedet.

A videóban van még néhány hasznos információ a mosdóról, alább nézheted meg!

Ennél hasznosabb TikTok-videó talán nincs is 2020-ban:

www.tiktok.com

Flight attendant hack. GROSS things on airplane. #flightattendants #fyp #flightattendantlife #lifehack #travelhacks
AMI MÉG ÉRDEKELHET