Vidéki éttermek, amelyekért megéri utazni

Fedezzük fel a környéket, és kirándulás után egy jó éttermet is!

Fotó: Shutterstock

Van, hogy a közelben van a legfinomabb étterem és van, hogy át kell szelni a fél országot ahhoz, hogy fenomenális gasztronómiai élményben legyen részünk.

Bori Mami - Gyöngyös

Fotó: Facebook

A téli időszak egyik legkedveltebb úti célja a Mátra: ahogy leesik az első hó, már pattan is mindenki az autóba, hogy megnézze az ország legmagasabb pontját. A Kékestetőtől kocsival nem messze található a térség egyik legjobb étterme, a Bori Mami, ahol nem mellesleg az ország egyik legjobb paprikás csirkéjét adják. A finom, házias ételek és a szép belső környezet mellé gazdag programkínálattal is készülnek az adventi időszakra.

Anyukám Mondta – Encs

Fotó: Facebook

Az Anyukám Mondta az egyik legelső vidéki hely volt, ahol olyan pizzát lehetett enni, mint Olaszországban és az végre olasz alapanyagokból is készült. A mennyei itáliai kosztért megéri úgy tervezni a kirándulást, hogy egy estét ott is alszik az ember a környéken, ugyanis többet fog enni, mint amennyit a leggondosabb nagyinál enne, és annál nehezebb lesz hazavezetni ebéd után.

Neked főztem  – Zánka

Fotó: Facebook

A balatoni térség egyik legkedveltebb kis helye a Neked Főztem, ami a nyári táborokról is ismert Zánkán található. A túrógombóc a hírek szerint kihagyhatatlan, aminek az egyik oka a szeretet és a szakértelem mellett az lehet, hogy amit csak tudnak, azt környékbeli termelőktől szereznek be. Nem mellesleg, a borokat is. Egy elveszős őszi délutáni séta előtt, vagy után is nagyon jó választás.

Tenkes Csárda – Csarnóta

Fotó: Facebook

A Tenkes nem az a hely, ahol újragondolják a harcsapaprikást és egy icipici tányéron tálalják, hanem az a fajta étterem, ahol őrzik a régi, hagyományos ízeket és adagokat, de haladnak is a korral a gasztronómia és a szolgáltatások terén is. A mesterséges alapanyagokat és a ketrecben nevelt csirkéket messziről kerülik, helyette rengeteg időt szánnak arra, hogy a legjobb minőségű étel kerüljön az asztalra. Nem mellesleg van két nagyon jófej házi libájuk, macskájuk és pónilovaik is, akikkel bátran lehet barátkozni, amíg kihozzák a vacsorát.


AMI MÉG ÉRDEKELHET