Az 5 legjobban várt szálloda 2023-ban

Londontól Hawaiig megmutatjuk a legmenőbb újdonságokat!

Fotó: Instagram

Az országok többsége teljesen nyitva áll a turisták előtt, így nem meglepő, hogy a szállodaipar is gyors tempóra váltott, és sok új helyet álmodtak meg a világjárók legnagyobb örömére. Mutatjuk is a legkülönlegesebbeket!

The OWO, London

Az OWO – avagy a londoni „Old War Office”, amely Churchill főhadiszállásaként működött a második világháború idején – az Egyesült Királyság egyik leginkább várt luxushotelje, a Raffles szállodalánc legújabb gyöngyszeme. 120 lakosztállyal, 86 rezidenciával, 9 étteremmel, 3 bárral és egy Guerlain-gyógyfürdővel rendelkezik.

Várható nyitás: 2023. tavasz

Six Senses, Róma

Az újonnan megnyílt Six Senses szálloda egyes részein meghagyták az eredeti, 15. századi elemeket, beleértve a külső reneszánsz homlokzatot és a belső lépcsőházat. A letisztult terek kialakítását a híres spanyol építész-dizájnerre, Patricia Urquiolára bízták, akinek több díjnyertes munkája is született már. A szobákat a hagyományos cocciopesto – apró darabokra tört, habarccsal kevert, majd döngölővel levert csempék – díszítik. Lehet foglalni egyszerű, kétágyas szobákat, junior lakosztályokat, valamint egy- és két hálószobás lakosztályt is. A hotel megnyugtató, békés miliője ideális kiindulópont a tartalmas élmények megszerzéséhez az olasz főváros forgatagában.

The Homestead Lodge, Dél-Afrika

A Nambiti vadrezervátum – amely 50 vadfajnak ad otthont – területén nyílik meg hamarosan az új öko luxus-szálláshely, a The Homestead. Kis mérete ellenére – mindössze 12 lakosztállyal rendelkezik –, rengeteg programot kínál: többek között személyre szabott játékokra, főzőtanfolyamokra és madármegfigyelésekre is lehet jelentkezni. A lakosztályok lenyűgöző kilátással, saját terasszal, komornyikszolgálattal és Wi-Fi-vel rendelkeznek. Az épületet a környékről származó kőből építették, a tetején pedig egy kertet álmodtak meg, – a beruházók legfőbb célja az volt, hogy a létesítmény teljes összhangban legyen a természettel.

Várható nyitás: 2023. tavasz

A Future Found Sanctuary, Fokváros

A Fokváros határában található és a Table Mountain Nemzeti Parkkal határos – az UNESCO világörökség része – villaépületeket kizárólagos használatra, de szobánként is le lehet foglalni. Az új Future Found Sanctuary szállodában a Maison Noir névre keresztelt ötlakosztályos (16 férőhelyes) villa természetes bútorokkal, a helyi művészek tekintélyes alkotásaival rendezték be. A Villa Verte (8 fő befogadására alkalmas) pedig egy négy lakosztállyal rendelkező építészeti remekmű, amely a Tábla-hegy lejtőin található és saját kert, fűtött medence, illetve hideg merülőmedence is tartozik hozzá. A luxusszállások megálmodói nagy hangsúlyt fektettek a lelki megújulásra: vízesés sétákat, érzékszervi gyógykezeléseket, valamint a saját, biokertben termelt zöldségekből készült ételeket kínálnak a vendégeknek.

Wayfinder Waikiki, Honolulu, Hawaii 

A Waikiki szívében található Wayfinder Waikiki butikhotel egy 228 szobás szállás, amely az autentikus Hawaiit kívánja megtestesíteni. A belsőépítészetet is kéklő égbolt, az óceán, a színes, helyi virágok ihlették, valamint a bútorok is természetes anyagokból készültek és az egész hotelt őshonos növények díszítik. A Wayfinderben találkozik a belvárosi nyüzsgés a trópusi környezettel, ahol friss, ízletes koktélokat és bőséges poke bowlokat is kóstolhatunk.

Várható nyitás: 2023. eleje

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET