Ezek az európai tengerpartok a nyaralók kedvencei

Spanyolországban található Európa legjobb strandjainak a 28 százaléka.

Polignano a Mare

A nyári időszak kezdete már egy karnyújtásnyira van, ezzel pedig hamarosan beindul a strandszezon is. De melyik helyek azok, ahol a turisták szerint minden megvan, ami egy jó nyaraláshoz szükséges?


A nyaralásokkal, utazási csomagokkal foglalkozó Book Retreats legújabb összeállításában azokról a strandokról számolt be, melyeket a turisták különböző szempontok alapján a legjobbnak értékeltek. A győzteseket kategóriák szerint hirdették ki, így kiderült, melyik strandok a legideálisabbak az úszásra, a napozásra, a kalandozásra, a pihenésre, de kitértek a biztonságra, valamint a strandok megközelíthetőségére is.

A felmérésben összesen 16 európai ország tengerpartjai szerepeltek, melyeket a Google-értékelések, a Globális Békeindex, a vízminőséggel foglalkozó Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) adatai alapján is rangsoroltak egy egytől ötig terjedő skálán. A felsorakoztatott 14 ezer közkedvelt strand közül a cég 251-re fókuszált, az eredmények pedig a következők.

5. Lama Monachile, Olaszország

Ötödik helyen egy dél-olasz strand, a Bari és Lecce városai között található Lama Monachile végzett. A Polignano a Mare településén, meredek sziklák között húzódó tengerpart 14 900 Google-értékelés alapján az ötből kiemelkedő, 4,7-es pontszámot ért el. Az 30 Celsius-fokos átlaghőmérséklet a strand ideális a napozásra, és a víz minősége is kiválónak mondható – ráadásul a Lama Monachile elég könnyen megközelíthető Bari nemzetközi repülőteréről is.

Az összesített pontszám végül 4,15-re jött ki, mellyel a Lama Monachile lett Olaszország legjobb strandja.

Ha valami szokatlanra vágynánk: 5 látványos tengerpart a Földön, ahol nem a megszokott fehér homok vár

4. Las Canteras, Kanári-szigetek

Negyedik helyen a Kanári-szigetek egyik varázslatos tengerpartja, a Las Canteras végzett. Olasz vetélytársához hasonlóan a Google-értékelések alapján 4,7-es pontszámmal rendelkezik, az EEA adatai alapján a víz minősége is kifogásolhatatlan, és a tengerpart csupán 22,5 kilométerre van a helyi repülőtértől, így megközelítése sem túl bonyolult.

A Book Retreats végül mindent összevetve az elérhető ötből 4,21 ponttal illette a Las Canteras strandot.

3. Pasjača Beach, Horvátország

Harmadik helyen Horvátország egy távoli, apró strandja, a Pasjača Beach áll, aminek a Google értékelőfelületén kiemelkedő, 4,8-as pontszámot sikerült begyűjtenie. A 28 Celsius-fokos nyári átlaghőmérséklet miatt a napozásra és a fürdőzésre is tökéletes, de Horvátország biztonság tekintetében is jól teljesít: az Euronews kiemeli, az ország a világ 14. legbiztonságosabbjának számít.

Összességében a Dubrovniktól is délre található Pasjača strandot 4,22-es értékeléssel illette a cég.

2. Praia da Falésia, Portugália

A dobogó második fokát egy portugál tengerpart, a déli parton elhelyezkedő Praia da Falésia léphetett fel. A Faro városától nem messze található tengerparttal az utazók java része elégedett volt, hiszen a 13 ezer értékelés alapján 4,7 csillagon áll. A vízminőség persze a toplista élmezőnyében szereplő Praia de Falésia környékén is kiemelkedő, a Globális Békeindex alapján pedig Portugália a világ 7. legbiztonságosabb országa.

Mindezek alapján a portugál strandot 4,27-es pontszámmal illették meg.

Nem csak a napsütés tud vonzóvá tenni egy-egy partot: 7 tengerpart, aminek a zord időjárás ad igazi hangulatot

1. La Concha, Spanyolország

Úgy tűnik, hogy a legjobb tengerparttal Spanyolország büszkélkedhet, ezen belül is az északi San Sebastián városa. A francia határhoz közeli La Concha strand a 21 ezer értékelő véleménye alapján jelenleg 4,7 ponton áll a Google rendszerében, és bár északi elhelyezkedéséből adódóan az átlaghőmérséklet csak 24 Celsius-fok köré tehető, a víz minősége nemcsak a fürdőzőknek, de az úszóknak is ideális körülményeket biztosít. A part ráadásul csak fél órára található San Sebastián repülőterétől, és a 32. helyen álló Spanyolország biztonságosnak is mondható.

A Book Retreats az összes tényezőt figyelembe véve 4,29-es pontszámot ítélt a La Conchának.

A részletekről, illetve a top25-ös listáról ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET