Ezek a legjobb magyar ételek a külföldiek szerint

kolbász
Fotó: Shutterstock
A gulyásleves, a hortobágyi palacsinta és a csirkepaprikás sincs ott a dobogón.

A Taste Atlas gasztronómiai magazin adatbázisában több mint 10 ezer étel és ital található meg, ráadásul az összeset egy térképre is tették a lelőhelyük alapján. A regisztrált tagok pontozhatják is az egyes tételeket különböző kategóriák szerint egy egytől ötig tartó skálán – a szerkesztőség aztán időről időre összeállít egy ranglistát az általuk éppen kiválasztásra kerülő témában.

Nemrég a magyar konyháról írtak, amiben megosztották a „legrosszabb" és a „legjobb" magyar ételeket is a szavazatok alapján.

A végeredményben egy 45 fogásból álló ranglista lett, amiben olyan ételek is szerepelnek, mint a bejgli, a szaloncukor és a vadas.

A legkevésbé kedvelt magyar étel a szavazók véleménye szerint ötből átlagosan 3,1 csillagot tudott begyűjteni, erről ebben a cikkünkben írtunk, de most a Vince bemutatta a legsikeresebb hazai fogásainkat is a TasteAtlas szavazók körében:

a győztes igazából egy élelmiszer, mégpedig a csabai kolbász, ami a maximális 5 pontból átlag 4,5 pontot kapott a szavazóktól.

Ez is érdekelhet: Őseink konyhája: a legelső írott magyar recept és a legrégebbi szakácskönyvünk


És hogy mit írnak a csabai kolbász ismertetőjében?

„Hengeres felvágott, a hozzá felhasznált sertés vágósúlyának el kell érnie a minimum 135 kg-ot. Ami egyedivé teszi ezt a kolbászt, hogy az elkészítés során a csontozásnak mindenképpen kézzel kell történnie és minden inas részt el kell távolítani az alapanyagból. A húst és a zsírt aprítják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel (egész köménnyel – a szerk.) és sóval ízesítik. Végül töltik, füstölik, szárítják.”

Szerinted? 2 magyar klasszikus, amit sehol máshol nem esznek

Fotó: Shutterstock

A második helyre szintén egy közkedvelt élelmiszer, a szegedi szalámi került 4,5 csillaggal, míg a dobogó harmadik fokát egy újabb klasszikusunk, a húsleves foglalta el.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET