Óriási siker: 3 budapesti szálloda is ott van Európa legjobbjai között

Kijött a TripAdvisor legújabb ranglistája.

budapest

A TripAdvisorminden évben összeállít egy-egy ranglistát, melyek a felhasználók véleménye alapján születnek meg. A Travelers’ Choice Awards Best of the Best európai szállodákat érintő, 2024-es toplistáján az első tíz helyezett között három magyar hotel is szerepel.


A TripAdvisor talán a világ legismertebb turisztikai értékelőplatformja, a 2024-es Travelers’ Choice Awards keretében pedig több kategóriában is szokásosan összeállítottak egy, a vendégek véleményén alapuló ranglistát.

Ugyan világviszonylatban általában a trópusi országokban található szálláshelyek vitték a pálmát, Európán belül példátlan sikert ért el Magyarország. Az európai ranglista legjobb 10 szállodájából ugyanis három a fővárosban, Budapesten található.

A díjat a TripAdvisor azoknak a szolgáltatóknak ítéli oda, amelyeknek az elmúlt 1 évben nagy számban sikerült kiemelkedő értékeléseket begyűjtenie vendégeiktől. A 25 toplistást végül 8 millió versenyzőből választották ki, közülük 1 százaléknál is kevesebben tudják elérni ezt a mérföldkövet.

A top10-es európai listán 3 magyar, 3 török, egy portugál, egy ciprusi, egy görög és egy spanyol hotel szerepel.

Európa legjobbjának a törökországi Antalyától keletre, Belek településén található Voyage Belek Golf And Spa ötcsillagos szállodáját választották. A hotelben teniszpályáktól kezdve a nap 24 órájában működő éttermen át a pazar dizájnnal rendelkező szobákig minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges.

Ez is érdekelhet: 4+1 híres író, akinek megszállhatsz az otthonában

A második helyen is egy török versenyző, az isztambuli Romance Istanbul Hotel luxusérzetet sugárzó szállodája áll. A butikhotel visszafogott eleganciája, a wellness-részleg, és persze az óriási jacuzzik is hozzájárultak a szép eredményhez.

www.instagram.com

A dobogó alsó fokára egy lisszaboni hotel, a Corpo Santo Lisbon Historical Hotel léphetett fel. Az elegáns stílusban berendezett szállodában fittness-központ és szauna is helyet kapott, de a gasztronómiai kínálat sem hagy maga mögött kívánni valót.

Lisszabonban például van ilyenre lehetőség: Akár ingyen is megszállhatsz egy-egy városban a légitársaságok jóvoltából

A magyarok közül a legelőkelőbb, 5. helyezést a Hotel Moments Budapest szerezte meg. A portál a menő építészeti megoldásokat, a fittness-központot, a szuper ételeket és koktélokat, valamint a kisállatbarát hozzáállást emelte ki a leírásban.

És azt tudtad, hogy 1300 éve fogadja vendégeit a világ legrégebbi szállodája?

A következő magyar szálloda a 7. helyen álló Hotel Vision Budapest lett, aminek központi elhelyezkedése (Belgrád rakpart), állatbarát hozzáállása, szaunái és hangulatos szobái úgy tűnik, nagyon is elnyerte az utazók tetszését.

Közvetlenül a Visiont követi a ranglistán a Hotel Clark Budapest, ami modern környezetben biztosítja a pihenést: az utazók a kényelmes ágyakat, az egészséges és ínycsiklandó konyhát, és a tetőtéri rooftop bárt emelték ki – bár a szauna és a fittness-központ is biztosan hozzájárult a vendégelégedettséghez.

A legjobb 25 európai szálloda listáját ezen a linken tudjuk megtekinteni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET