Lécet fel és irány a hazai pálya!

Mutatjuk a magyar sípályákat, ahova akár most is elindulhatsz síelni.

Fotó: Shutterstock

Aki megijedt, hogy a járványhelyzet miatt idén újra kimaradni a síelés, az vagy nagyot tévedett vagy nem ismeri a hazai pályákat. Nincsenek annyira magasan, mint az osztrák vagy a román hegyek, de azért jó kis kikapcsolódást nyújtanak a stresszes hétköznapok között.

​Kékestető Sícentrum

Nem kérdés, hogy az ország legmagasabb pontjánál találhatunk egy perfekt lesiklópályát, amely nem mellesleg a második leghosszabb lesiklószakasz az egész országban. A síelés és a snowboardozás mellett van itt éjszakai csúszás és motorosszán-túra is, nem mellesleg korábban ajánlottunk egy szuper éttermet a közelben, ahol eszméletlen finom magyaros fogások várnak a sportolásban kifáradt vendégekre.

Visegrád-Nagyvillám

Síelni egy dolog, síelni elképesztő panoráma mellett pedig eggyel jobb dolog. A Visegrádi-hegység legszebb pontjára, a fellegvárra nézve sportolhatnak azok is, akik még csak most ismerkednek a lécekkel, ugyanis ez a pálya klasszisokkal könnyebb, mint előző társa. Ráadásul itt az is otthon érezheti magát, aki az olyan klasszikus havas elfoglaltságot keresi, mint a szánkózás. Visegrádon a bobpálya mellett ugyanis szánkópálya is üzemel, mellesleg szorgalmasan hóágyúznak is, hogy mindig megfelelő legyen a terep.

Dobogókői sípálya

Meglepő, de ez a hely két év múlva pont betölti a 100. életévét, így már csak tisztességből is jó dolog meglátogatni az ország egyik legszebb pontján elterülő két kisebb pályát, ahol már 98 éve tudunk a legszebb panoráma mellett siklani. A síelés melletti pluszt a nagyjából 200 méterre található turistaház és vendéglője adja, ahol a bográcsokban legalább négyféle pörkölt rotyog és ahol olyan csodaszép helyeket találhatunk, mint a befagyott Királykút.

Eplényi Intersport Síaréna

Fotó: Shutterstock

Az eplényi a legkomolyabb pályánk, amit azok is elismernek, akik profi szinten űzik a sportot. Eplényben összesen 16 sípálya található, különböző nehézségi fokozatokkal. A helyszínen működik kölcsönző és szerviz is, és nem mellesleg azoknak is kellemes kikapcsolódást nyújt, akik síelni nem, de napozni nagyon szeretnek: őket külön terasz várja, a közelben pedig találunk olyan szállást is, ahol kellemesen tölthetjük el az estéket is, ha a csúszás után nem sietnénk haza.

AMI MÉG ÉRDEKELHET