A 3 leggyakoribb ok, ami miatt lekéshetjük a járatunkat

Nagyon könnyen elkerülhető hibákról van szó.

Shutterstock

Egy utazás kezdetén gyakran az idő az egyik legnagyobb ellenfelünk, a nagy kapkodás közepette pedig sokszor olyan apróságok miatt késik le az utasok a repülőgépeiket, amelyek egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhetőek lennének. De mikre érdemes kicsit jobban összpontosítani induláskor?

A USA Today Blueprint friss kutatásában több repüléshez kapcsolódó kérdéskörben kereste a választ. Az ötezer amerikai utazó körében készített felmérésben azok vehettek részt, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer repültek, mutatta be a felmérést a The Sun.

A 15 kérdésből álló kérdőívet 3 kategóriára osztották (poggyász és túlpakolás, általános felkészültség, biztonsági ellenőrzőpontok), hogy végül kiderüljön, melyik az három leggyakoribb hiba, ami miatt már a legtöbben késtek le repülőgépet.

Ez is érdekelhet: Ezeken az európai repülőtereken tűnt el a legtöbb poggyász tavaly

Elektronikai eszközök a kézipoggyászban

Fotó: Shutterstock

A utasok közel 23%-a elismerte, hogy már előfordult vele − a biztonsági figyelmeztetés ellenére is − hogy a kézipoggyászban felejtette a nála lévő laptopot, telefont vagy táblagépet. Ezeknek az elektronikai eszközöknek a kiszedése azonban kötelező, hiszen a biztonsági személyzetnek meg kell bizonyosodnia arról, hogy nem jelent kockázatot az adott tárgy.

Telefonok, ékszerek, kulcsok fennakadása a szkenneren

A másik probléma, hogy a figyelmetlen utasok telefonokkal, ékszerekkel vagy kulcsokkal haladnak át a szkenneren. A felmérésben résztvevők 28 %-a vallotta be, hogy ment már át a szkenneren úgy, hogy még mindig viselte az ékszereit vagy szorongatta a telefonját.

A baki viszont nagy időveszteséget jelent, hiszen a kiindulóponthoz kell visszamennie az utasnak és a teljes körű ellenőrzés a legelejéről kezdődhet.

Olvasd el ezt is! Ha ezekkel a légitársaságokkal repülsz 2024-ben, nem kell aggódnod a késések miatt

Övek és cipők a biztonsági kapu előtt

Sokakkal megtörtént már, hogy a nagy rohanásban magán hagyta a cipőt vagy épp a nadrágövet. A megkérdezettek ugyancsak 28%-a ismerte azt el, hogy az időhiány miatt volt olyan, hogy egyszerűen kiment a fejéből a néhány mozdulatot igénylő előírás. Pedig mindezeket már a sorban állás közben megcsinálhatjuk − ezzel pedig rengeteg értékes másodpercet megtakaríthatunk, ha éppen késésben vagyunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET