2024 legbiztonságosabb országai az utazók számára

Hollandia jelentősen visszacsúszott.

kanada

Egy utazás megtervezése során számos szempont járhat a fejünkben a költségektől a távolságig, és persze a lehetséges programok is nagyon fontosak, de valószínűleg leginkább a biztonság élvez prioritást. A Berkshire Hathaway Travel Protection nemrég közzétette a legbiztonságosabb úti célokról szóló jelentését, immár kilencedik éve.


Fotó: Shutterstock

A kanadai zászló Vancouverben

A Travel + Leisure által bemutatott listát a Global Peace Index adatai és az amerikai külügyminisztérium utasbiztonsági értékelései alapján, valamint az utazók visszajelzéseit figyelembe véve készítették el.

A Global Peace Index eredményei: Ezek a világ legbiztonságosabb országai 2023-ban

Az utasbiztosításokkal foglalkozó amerikai cég értelmezésében azok a helyek számítanak biztonságosnak, ahol minden ember szabadon mozoghat, megkülönböztetés és zaklatás nélkül. Emellett fontos szempont az egészség védelme, az alacsony terrorveszély és szélsőséges időjárástól való mentesség.

Ezek alapján 2024-ben Kanada került a rangsor elejére. A tavaly még a hatodik helyen álló ország a közlekedés biztonsága, az erőszakos bűncselekmények hiánya és az egészségügyi intézkedések tekintetében is nagyon jól szerepelt, ráadásul a nők és az LMBTQ+ közösséghez tartozók számára is ez a legbiztonságosabb hely a jelentés szerint.

Fotó: Maarten van den Heuvel/Unsplash

Toronto, Kanada

A Berkshire Hathaway a jelentésében azonban megjegyezte, hogy érdemes figyelembe venni a lehetséges természeti katasztrófákat, mielőtt Kanadába indulunk. Az országra ugyanis, ahogy azt 2023-ban is láthattuk, egyre gyakoribbak az erdőtüzek, ami önmagában veszélyes lehet, de a légúti betegségekben szenvedők számára különösen megnehezíti az utazást.

Az Európai Bizottság is közzétett egy európai városokra vonatkozó felmérést: Egy magyar város is felkerült Európa legkevésbé biztonságos helyszínei közé

Fotó: Unsplash/Henrique Ferreira

Zürich, Svájc

A második helyre Svájc került: a tavaly még kilencedikként rangsorolt ország a rendkívül alacsony bűnözési mutatói miatt ugrott előrébb. A harmadik Norvégia, a negyedik Írország, az ötödik pedig Hollandia – utóbbi a megnövekedett utcai bűnözés és rendbontás miatt esett vissza tavalyi első helyéről.

A teljes rangsor 

  1. Kanada
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Egyesült Királyság
  7. Portugália
  8. Dánia
  9. Izland
  10. Ausztrália
  11. Új-Zéland
  12. Japán
  13. Franciaország
  14. Spanyolország
  15. Brazília

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET