Rióban tudják, milyen a jó turistacsalogató

Karácsonyi partik helyett gyönyörködjünk a riói látképben, egy kis zenei kísérettel!

Rio de Janiero
Fotó: 123rf

A Cukorsüveg-hegy (Morro do Pão de Açúcar) nemcsak Rio de Janeiro, hanem egész Brazília szimbóluma, turisták millió akarják látni. Most azonban megmutatjuk egy kicsit másképp, mint ahogy eddig ismertük.

Bár Brazília olyan hatalmas, hogy nem nagyon lehet pár hónapnál rövidebb idő alatt bejárni, aki Dél-Amerikába utazik, mégis igyekszik legalább Rióra időt szakítani. A város a klasszikus turisták mellett vonzza a bulizókat is, a brazilok pedig hamar rájöttek, hogy ebből fakadóan érdemes nyitni a partiturizmus felé. Arra jutottak, hogy nem elég, ha megtöltik a tengerparti bárokat, a helyi klubokat – ennél többet is tudnak mutatni az ideutazóknak.

Így jött az ötlet, hogy a Cukorsüveg-hegy felvonójának épületébe és a hozzá tartozó teraszra bulit szervezzenek.

Onnan fentről tökéletesen látszik az egész öböl és a magasba nyúló hegyek, köztük a Corcovado-hegy is, amelyen a legendás Megváltó Krisztus szobor, Rió szimbóluma magasodik.

A kijevi DJ páros, az ARTBAT úgy gondolta, riói technopartijukhoz tökéletes helyszín lesz a Boldinho, azaz a libegő épülete. Pazar program, hiszen a Boldinhóval a legtöbb turista amúgy is felmegy a hegyre, ezúttal azonban a szerencséseknek lehetőségük lesz a naplementét és a kivilágított várost is megcsodálni ebből a különleges perspektívából. Mutatjuk!

ARTBAT a Cukorsüveg-hegyen

youtu.be

ARTBAT at Bondinho Pão de Açúcar in Rio de Janeiro, Brazil for Cercle

Nem tudsz betelni a látvánnyal? Mutatunk még néhány képet Rióról:

Fotó: 123rf


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash



AMI MÉG ÉRDEKELHET