Mennyei szendvicsek hosszú útra tervezve!

Vannak a szalámis-sajtosnál izgalmasabb verziók is... Sőt, vegaszendvicset is mutatunk.

Fotó: Shutterstock

Nehéz egy hosszú útra minőségi, egészséges és izgalmas összetevőket tartalmazó szendvicseket kitalálni, amelyekkel akár napi több főétkezést is kiválthatunk. Ha már unod a szalámis kiflit, a csipszet és a kekszet, akkor újíts be a következő, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom szendvicsekkel!

A sült csirkemell esete a mikrozöldekkel

A mikrozöldek legalább akkorát mennek manapság az Instagramon, mint a jól öltözött influencerek. A trendi megjelenés mellett az éppen kikelt zöldeket más jó tulajdonságokkal is felruházták: egyrészt nagyon egészségesek, másrészt sokkal erőteljesebb ízük van, mint magának a kifejlett termésnek. Még az olyan semleges ízű dolgokat is feldobják, mint a sima grillezett csirkemell, amit pestós alappal és vegyes mikrozöldkeverékkel helyezz a ciabatta közepére. Ha nem találsz vegyes keveréket a boltban, akkor bátran kezdj el kísérletezni, szinte bármivel jó lesz.

Vegetáriánus must have 

Illik gondolni azokra az emberekre is, akik nem esznek húst. A neten izgalmasabbnál izgalmasabb recepteket lehet találni arra az esetre, ha messze elkerülnéd az állati eredetű alapanyagokat. A mennyei vegaszendvics egy picit több előkészületet igényel, de biztos, hogy megéri. A két szelet magos kenyér közé sült padlizsán, sült paprika, vegán mozzarella és pestoszósz kerül, amit rukkolával lehet tökélyre emelni. A paprikát és a padlizsánt sütőben is elkészítheted, így marad időd más fontos teendőkre is ahelyett, hogy a serpenyő felett várakoznál.

Brie sajt és olasz sonka 

A prosciutto crudo az egyik legfinomabb Olaszországból származó étel, amit a világ szinte minden táján fogyasztanak. A szárított sonka egyik legjobb kísérője a francia brie sajt, ami a camembert kevésbé büdös kistestvére. Ezt a két dolgot már csak fokozni lehet egy nagy adag szárított paradicsommal és friss bazsalikomlevelekkel. Ha mindezt megbolondítod egy kis fokhagymás olajjal, akkor nagyobb élményben lesz részed, mint az egész utazás egyben!

Pulled pork útravaló

Fotó: Shutterstock

Nincs olyan húsos ételt kedvelő ember a földön, aki ne szeretné a pulled porkot, vagyis a tépett malachúst. Az elsőre viszonylag egyszerűnek tűnő fogás elkészítése valójában egy rengeteg előkészületet, fűszerfélét és időt igénylő feladat, úgyhogy az utazás előtti hajrában érdemes inkább készen megvenni és azt megmelegíteni. Manapság nagyon jó minőségű termékeket lehet kapni, amelyek nyomokban sem tartalmaznak gyanús E-betűs összetevőket. A malachúst káposztasalátával és/vagy kovászos uborkával illik a szendvicsbe helyezni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET