Újra megnyílik az Operaház – Mennyit tudsz a csodás épületről?

Az 5 éves felújítás után januártól újra tárt kapukkal vár az Operaház.

Fotó: Shutterstock

November 16-ától már jegyeket válthatunk a megújult Magyar Állami Operaház jövő évi műsoraira. Az ötéves felújítás után januártól végre megnyitja kapuit az ország legszebb színháza. Lássuk, miről nevezetes ez a csodálatos épület!

Az Magyar Állami Operaház nem csak a legnagyobb állandó társulattal rendelkező magyar színházunk, de maga az épület is az egyik legfontosabb 19. századi műemlékünk, mindemellett nem csak hazánk, de Európa egyik legjobb akusztikájú előadóterme. Az Ybl Miklós által tervezett épületet 5 éve letakarták a felújítás miatt, így az Andrássy út legfontosabb éke jó időre láthatatlanná vált a turisták előtt. Most viszont hetek kérdése és újra a teljes pompájában láthatjuk ezt gazdagon díszített remekművet.

Jó hír az opera- és balettkedvelőknek, hogy az Operaház 2022-től egy, új kényelmes és biztonságos szolgáltatást vezet be: az operaházi 4 és 6 fős páholyok csak egyben értékesíthetők, így exkluzív élményben lehet részünk és zavartalanul élvezhetjük az előadásokat. Ráadásul a páholyokban az előadás előtt és a szünetekben büfészolgáltatás is igényelhető, így a sorban állás is elkerülhető. Várod már az első előadást?


AMI MÉG ÉRDEKELHET