Különleges szállások: hotel, ahol sógunok is pihentek már ezer éve​

1300 éve áll már a szálloda ezen a mesés helyen!

Fotó: Facebook

Japánban, a Yamanashi prefektúrában található a Nishiyama Onsen Keiunkan hotel, ami i.sz. 703 óta működik. Hogyan sikerült fennmaradnia ennek a termálfürdőnek? És milyen ma ez a japán szálloda? Ha különleges szállásokra vadászol, akkor ez a hotel mindenképp legyen a listádon!

A Nishiyama Onsen Keiunkan a Fudzsi hegységhez közel épült már több mint ezer éve és rengeteg természeti katasztrófát is túlélt a vulkanikus szigeten – vagyis nem élte őket túl, de a helyiek mindig újraépítették, felújították a romos épületet. Milyen lehet egy ilyen hotel, ami régre nyúló tradíciókkal rendelkezik, csodás természeti környezetben épült és még a kifogyhatatlan gyógyvíz is adott ahhoz, hogy egy paradicsomi üdülőhely legyen? A szálloda tulajdonosai igyekeznek a berendezésben a letisztult, japán hagyományokat követni: tatami padlót, rizspapír térelválasztókat és ajtókat, kimonós személyzetet és kézzel írott kalligráfiás táblákat találunk mindenhol.

Mesébe illő környezet és történet

A legenda szerint i. sz. 705-ben Fujiwara no Kamatari, egy befolyásos arisztokrata család legidősebb fia a fővárosból vidékre kirándult, hogy felfedezze hazája szépségeit, amikor a környékbeli melegvizű forrásokat találta. Nem sokkal később fel is épült itt a tradicionális ryokan, vagyis a hagyományos japán termálvizes fogadó. A legenda szerint több császár és uralkodó sóguncsalád is megszállt itt. A különleges pihenőhely és szállás gyorsan a tokiói arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált. A hotel japánban mindig is híres volt, de 2011-ben lett csak világhírű, amikor a ryokan bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mint a világ legrégebbi szállodája.

Eldugott kincs

youtu.be

ギネス認定世界最古の宿 西山温泉慶雲館 初夏TVCM

A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, nem riadnak vissza a látogatók attól, hogy a hotelt nem könnyű megközelíteni: először el kell jutnunk a hatalmas és kaotikus Shizuoka állomásra Tokióból, és ott még fel kell szállnunk egy gyorsvonatra. Az egyórás gyorsvasutas utazás alatt elhagyjuk a nagyvárosi környezetet, tiszta idő esetén még a Fudzsit is láthatjuk, és egyre vidékiesebb lesz a panoráma: megjelennek a teraszos rizsföldek és a cseréptetős régi házikók. Az utazók Minobuban, egy mindössze 11 000 lakosú faluban szállnak le a vonatról, és a ryokan által biztosított transzferrel juthatnak a Nishiyama Onsen Keiunkan hotelbe. Az állomásról egyórás ereszkedéssel, szerpentinen kanyarogva juthatunk le a völgybe, ahol vár a termálvizes oázis.

AMI MÉG ÉRDEKELHET