A 3D-nyomtatással készült hoteleké a jövő?

Texasban már épülnek a 3D-s technikával nyomtatott épületek.

3d hotel

Úgy tűnik, az új technológiák egyre kevésbé igénylik az emberi kezet, így van ez az építkezésekkel is: már tesztelik a 3D-s gépeket, és heteken belül értékesíteni is kezdik az így épült bungalókat és házakat Amerikában. De miért is különlegesek ezek a 3D-s szállások és apartmanok?

Valami elsősorban attól lesz vonzó és érdekes, hogy modern és merőben új technológiával készült. Az dizájn és az enteriőr letisztult, egyszerű, az pedig csak a használat során derül ki, mennyire megbízható és tartós az így épült ház. A kivitelezők szerint az így épített épületek időtállóbbak lesznek, mint a hagyományos módszerrel és anyagokkal felhúzott házak. Texasban, Marfában készülnek azok a 3D-nyomtatott házakat, amelyeknek egy része szálloda, másik fele pedig megvásárolható apartman lesz. Az El Cosmico kemping területén már elkezdődtek a munkálatok és június 10-től elindul az ingatlanok értékesítése is.

Ha a Holdon jó, akkor Texasban is

Fotó: Facebook/ICON

A szobák letisztultak

Az Icon 3D-s technológiát használó építési vállalat és egy neves dán építészmérnök, Bjarke Ingels közös projektje lesz a hotel és a lakópark felépítése. Az Icon 3D-nyomtatott építményeinek minőségét semmi sem bizonyítja jobban, minthogy a NASA beszállítója lett: a Holdra és a Marsra is az Icon-gépei építenek majd telepeket.

Hotel vagy lakás?

Fotó: Facebook/ICON

A feszített víztükrű medence látványterve

Turistaként is kipróbálhatod majd a 3D-s nyomtatott hotelszobákat, de ha nagyon megtetszik, akár nyaralót is vásárolhatsz a lakóparkban. Ahogy a fenti képeken is látszik, a stílus nagyon természetközeli, natúr színeket választottak, a berendezést is földszínekkel tervezik, hogy minden passzoljon a sivatagi tájba – valójában tehát csak az építés mikéntje teszi hozzá a szálláshoz azt a pluszt, amitől a végeredmény egyedülálló és különleges lesz. A megvásárolható apartmanok 120 és 220 négyzetméter közötti alapterülettel épülnek.

Milyen is egy 3D-nyomtatós építési gép?

Ne egy kisebb tárgyakat nyomtató gépet képzelj el! A hatalmas építésre szolgáló 3D-gépek folyékony vagy szilárd anyagokból háromdimenziós munkadarabokat állítanak elő, egyik réteget a másikra öntik olyan formában, ahogy beletáplálták a mérnökök. A 3D-technológia hátránya, hogy bármilyen építőanyagot nem képes „nyomtatni": az Icon gépeiben például habarcs van. De nézd meg inkább az alábbi videón, hogyan kell mindezt elképzelni!

Így néz ki a 3D-s építkezés a valóságban:

youtu.be

Buy a 3D-printed Home in Texas - Sales Begin June 10
AMI MÉG ÉRDEKELHET