Fantasztikus apartmanok a világ tetején

Különleges szállások csodás kilátással.

Fotó: Airbnb

Már foglalkoztunk azzal a témával, hogy 2023-ban milyen utazási trendek várhatóak, többek között az is egy új vonal a turizmusban, hogy eldugott (olykor elszigetelt), apró, magánszállásokat keresnek a világjárók. Most olyan különleges apartmanokat mutatunk, amelyeket az Airbnb „top of the world" kategórianévvel illet.

Ha szereted a különleges panorámát, órákig is képes vagy túrázni egy jó szállásért, és attól sem riadsz vissza, hogy a civilizációtól messze pihenj akár hetekig, akkor mostantól könnyebb dolgod lesz, mert a közismert szálláskereső, az Airbnb most a fent említett keresési szűrőt is beleépítette az oldalba. De olyan extra kulcsszavakra is dob majd ki találatok a szálláskereső, hogy csúszdás-jacuzzis-hegyi lak.

Refugio Papallacta, Pichincha, Ecuador

Fotó: Airbnb

A Refugio Papallacta a Cayambe-Coca Nemzeti Park mellett található, buja növényzet és magas hegyek veszik körül. A hely attól is lenyűgöző, hogy a tíz kilométeres környezetében nincs fényszennyezés, sem alattunk, sem mellettünk, így mindig tisztán látszik az ég. Ha teljes nyugalomra és elszigeteltségre vágysz, ez az ecuadori hegyi lak a te helyed, ahol minden este bámulhatod az eget!

StarDome, Cuzco, Peru

Fotó: Airbnb

Az Andokban, az inka kultúra bölcsőjében található ez a fantasztikus szállás. A két vendégnek otthont adó StarDome kupolából lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyekre. A kunyhó fűtött márványpadlóval rendelkezik, és csodálatos lehetőségeket kínál a vadon felfedezésére. A szállás a városoktól távol esik, de minden komforttal felszerelték és ellátást is kérhetünk.

Casa El Cielo, Magdalena, Kolumbia

Fotó: Airbnb

A Casa El Cielo in Magdalena a kolumbiai dzsungel közepén épült, mesés szálláshely varázslatos kilátással, a természet hangjaival. A természet szerelmesei a teraszról tarthatnak madárlest, de ha túráznának, akkor a közeli vízesések remek úticélt jelentenek. A ház teljesen az őserdőbe épült, de azért 10-20 méteres közelségben van még pár lakóház, nyaraló.

Zostel Shangarh, Himachal Pradesh, India

Fotó: Airbnb

A Zostel Shangarh egy tökéletes elvonulásra alkalmas hely a Himaláján. A szállás a Nagy Himalája Nemzeti Park (Great Himalayan National Park) területén található az erdős területeken. A szállás tökéletes a hátizsákos turisták és a digitális nomádok számára, a rengeteg közös tér mellett hatalmas privát apartmanok is várnak, annál is nagyobb saját terasszal és hegyi kilátással. Túrázni ajánlott, sőt kötelező!

Upscale Mtn Base, Breckenridge, Colorado

Fotó: Airbnb

Ki ne akarna a Sziklás-hegységben, ősöreg fenyők között pihenni? A coloradói Upscale Mtn Base olyan helyen van, ahol novembertől tavaszig esik a hó, krisztálytiszta a levegő és mindig szép, tiszta a kilátás – persze ködös reggelek és esték lehetnek. A szállás a Rocky Mountain Nemzeti Park területén van, egy kedvelt üdülőövezetben, közeli síközponttal, mégsem kell attól tartanod, hogy bulizó társaság zavarja meg a pihenésedet, mert nincsen a közelben egy ház sem.

AMI MÉG ÉRDEKELHET