Őméltósága esete az afrikai ginnel és a budapesti bárokkal

Különleges helyek Budapesten, amelyekben fullos villás reggelit és finom koktélokat is fogyaszthatsz.

Fotó: Facebook

Kár tagadni, a budapesti lakosság mindig is tudta, hogy szórakozni csak színesen lehet. Olyannyira, hogy a fővárosunk már az 1920-as években is különböző féle bároknak, mulatóknak adott otthont, ami a mai napig sem változott. Ha turista vagy, azért, ha pedig lokálpatrióta, akkor azért próbáld ki ezeket a helyeket!

Déryné Bisztró

Fotó: Facebook

A budapesti elit és a hollywoodi sztárok kedvenc helye akár a Nagy Gatsby egyik díszlete is lehetne, annyira izgalmas és elegáns enteriőrt készítettek nekik. A márványpultnál magányos írók, élménybeszámolót tartó barátok és egymásra várakozó randipartnerek iszogatják a proseccót, miközben a háttérben a bárzongorista a legromantikusabb dallamokat játssza a zongorán. Pont, mint egy nagy amerikai filmben, ami a csillogást hivatott bemutatni. A Dérynében a proseccót és a finom falatokat nagyon kedves pincérek szolgálják fel, akik angolul is beszélnek, így a külföldi vendégeink sem érzik kiszolgáltatva magukat rendeléskor. Persze, ez nem minden: a hely előtti bódéból péksüteményeket és forralt bort kínálnak útravalónak az esti, téli sétákhoz.

​Her Majesty the Rabbit

Fotó: Facebook

Őméltósága barlangja eddig rejtve volt a kíváncsi szemek elől és csak klubtagok számára kínált belépést, amitől még izgalmasabb lett. Őméltósága, a korábbiakkal ellentétben idén úgy döntött, hogy mindenkit beenged a szentélyébe, akit érdekelnek a messzi földről érkező ginek, whiskyk és a különleges koktélok. A Her Majesty the Rabbit az utcáról egy pincelejáratnak tűnik a hetedik kerület közepén, belülről viszont csupa titok, elegancia és kreativitás. Olyan hely, ahova azt az embert hozod, akit igazán el szeretnél kápráztatni, vagy akit be akarsz engedni a lelkedbe egy hosszú, éjszakai beszélgetés közben, egy pohár ital felett.

Villa Bagatelle

Fotó: Facebook

Ha pezsgős brunch, akkor Villa Bagatelle. Szikrázó napfény és a provence-i hangulat a 12. kerület közepén, nem messze az Alkotás úttól. A csodás kis ékszerdoboz felső része egy bisztró, ahol szikrázó napsütésben fogyaszthatod el a kedvenc francia reggelidet egy pohár pezsgő vagy mimóza koktél társaságában. A csodás kerttel bíró Villa Bagatelle alsó szintjén egy francia pékség is található telis-tele finomabbnál, finomabb péksüteményekkel, mentes hozzávalókkal, sonkákkal, sajtokkal és kedvességgel, ahol nemcsak a feltnőttek, de a gyerekek is mindig jól érezhetik magukat. A karácsonyi időszakban a kialakítás mellett mindig nagy hangsúlyt fektetnek az intézetben felnövő gyerekek ünnepére: a karácsonyfáról szakítva bárki valóra tudja váltani egy állami gondozott gyermek álmát.

​Nor/ma Grand

Fotó: Facebook

A klasszikus és a korabeli hangulat megidézése mellett muszáj említést tennünk a letisztult, skandináv stílus egyik képviselőjével, a Nor/ma Grandról. Az új Millenáris Park szélén nyílt hely nappal ínycsiklandó péksüteményekkel csábít, estére viszont átváltozik a külföldi és hazai bioborok, borok képviselőjévé, ahol nem vetik meg a magas minőségű alapanyagokból készült koktélokat sem. A finom italok mellé ínycsiklandó falatokat is kínálnak és rendszeresen tartanak borkóstolókat is.


AMI MÉG ÉRDEKELHET