Városi legenda, vagy tényleg létezik malacos tengerpart? És flamingós?

Ezek azok a tengerpartok, ahol legalább 100 képet kell lőni, annyira jó a téma.

Fotó: 123rf

Az ember néha azt sem tudja, hogy mikor hihet a szemének, ha az Instagram legszebb tengerparti üdülőhelyeit nézegeti. Például tényleg van olyan tengerpart, ahol malacokkal fürödhetünk, vagy olyan, ahol flamingót lehet etetni? És még valami?

Pig Beach, Bahamák

Fotó: 123rf

A címbeli első kérdésre a válasz: igen. Valóban létezik olyan tengerpart, ahol szabadon mászkálnak az aranyos, foltos malacok és még fürdeni is lehet velük. Igaza van annak, aki kicsit furcsán néz erre a tényre, hiszen a röfögő háziállatok valóban nem őshonosak a szigeten. Érdekesség, hogy valójában a helyiek sem tudják, mégis hogy kerültek oda, de ha már ott vannak, vigyáznak rájuk és a csodás természeti kincsek mellett van egy olyan dolog a tarsolyukban, amivel mindig oda tudják csábítani a turistákat.

Flamingo Beach, Aruba

Fotó: 123rf

Hol máshol etethetnénk flamingót, mint a Karib-tengeren, ahol szinte minden csodálatos, vidám, gondtalan és rózsaszín? Valószínűleg sehol. Aruba egy tipikus trópusi sziget, ami biztos, hogy előkelő helyen szerepel minden travel influencer bakancslistáján. A csodás homok, a kristálytiszta víz és a mindig éhes rózsaszín madarak annyira népszerűek lettek, hogy külön Instagram oldal foglalkozik a legszebb képekkel, ahol valaki éppen egy kedves madarat etet, vagy dédelget.

​Boulders Beach, Dél-Afrika

Fotó: 123rf

A flamingók mellett van egy másik nagyon aranyos madár, amit szinte mindenki szeret. Ez a kis állat nem más, mint a pingvin, aki a közhiedelemmel ellentétben nem csak jeges környezetben él meg, sőt! Az afrikai pingvin ugyanis kifejezetten szereti a mérsékelten meleg, szubtrópusi környezetet, olyannyira, hogy Boulders Beach-en még szívesen úszik is a turistákkal, akik remélhetőleg nem etetik olyan dolgokkal, amikkel nem szabad. A pápaszemes pingvin ugyanis kifejezetten védett faj.

​Love Beach, Mexikó

youtu.be

Hidden cave beach in Puerto Vallarta Mexico - Las Marietas Islands

Aki nem találkozott még a tengerparton lévő, középen lyukas barlanggal, amibe éppen belesüt a nap sugara, nem használt még internetet. A kizárólag vízi úton megközelíthető hely a romantikus hangulatra vágyók első számú célpontja, amit minden szempontból meg lehet érteni. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a jelenség nem a természet, hanem sokkal inkább az ember műve: Love Beach ugyanis egy bomba kísérlet eredménye. Ettől függetlenül a természet visszavette az uralmat és egy csodás helyet alkotott, ahová tényleg jó elmenni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET