Új lehetőség az utazásban: közös tulajdonú apartmanok

A megosztás már működik az autóknál, irodáknál, rollereknél, akkor miért ne működne szállásoknál?!

Fotó: August

Egy új befektetési ötlet szerint olyasmit kell elképzelnünk, mint az üdülési jog volt 20 évvel ezelőtt, de ezúttal egyszerre több európai vakációs ingatlanban vásárolhatunk részesedést!

Az egyedülálló üzleti modell keretében Chamonix-tól Barcelonáig elérhető öt különböző apartman 1/21 arányú részesedése. Mélie Dunod és Nico Watzenig éveken át foglalkozott azzal, hogy gazdag ügyfeleknek segített megvásárolni és felújítani vakációs ingatlanokat Európa-szerte. Franciaország, Spanyolország és Olaszország között ingázva figyeltek fel arra, hogy valójában mennyire korlátozott lehetőségeket nyújt egyetlen vakációs apartman birtoklása, főleg, hogy a kontinensen megannyi gyönyörű hely vár minket.

A TULAJDONOSOK ÁTLAGBAN MINTEGY 35 NAPOT TÖLTENEK AZ INGATLANBAN, AMELY ÍGY AZ ÉV 11 HÓNAPJÁBAN ÁLTALÁBAN ÜRESEN ÁLL.

Ez a felismerés vezetett az August nevű vállalkozás megalapításához, amelynek a lényege, hogy az ügyfél egyszerre öt különböző európai ingatlanban szerezhet legalább 1/21 arányú részesedést. A vásárlók így egy luxusapartman árának a töredékéért egyszerre öt lakást használhatnak, ami jelentősen bővíti a nyaralási lehetőségeiket.


Hol lehet ingatlanod?

Fotó: August

Az August több csomagot kínál, a csúcsot a Premium jelenti. Mindegyik csomagban több ajánlat is megjelenik évente, így például, aki most fizeti ki a Premium kollekció 680 ezer eurós árát, 1/21 arányú részesedést szerez öt darab egyenként négy- vagy ötszobás ingatlanban, amelyek a Francia-Alpokban, a Riviérán, Mallorcán, Toszkánában és az angliai vidéki környezetbentalálhatók. A Signature kollekció ugyanezeket a desztinációkat kínálja, de kisebb apartmanokkal és alacsonyabb áron.

EGY MÉG OLCSÓBB LEHETŐSÉG RÉVÉN CANNES, BARCELONA, PÁRIZS ÉS RÓMA EGY-EGY LAKÁSÁBAN KAPUNK RÉSZESEDÉST.

Emellett az August egy másik ajánlatában lehetőség van egyetlen ingatlan 1/8 arányútulajdonlására is. Ha valamilyen oknál fogva el szeretnénk adni a csomagrészünket, az August azt is intézi. Minden ingatlan teljes mértékben az adott résztulajdonosoké, az Augustnak semmilyen részesedése sincs benne – így az esetleges értéknövekedés vagy – csökkenés is csakis a tulajokat érinti. Az August viszont egy havi díj ellenében vállalja az épület teljes karbantartását és az összes ügyintézést.

Mikor lehet a tiéd?

Fotó: August

A legfontosabb kérdés természetesen az, hogy ki mikor használhatja az adott apartmant? A cég erre egy pontalapú foglalási rendszert dolgozott ki, amely mindenki számára egyenlő mértékű hozzáférést biztosít a vakációs csúcsidőszakokban is – az egy évvel korábbi foglalástól az azonnali, spontán utazásokig (amennyibben a rendelkezésre álló pontszámok megengedik ezt).

EGY VÁSÁRLÓ TÖBB RÉSZESEDÉSI EGYSÉGET IS SZEREZHET (MAXIMUM NÉGYET), AMELLYEL MEGNÖVELI A RÁ ESŐ HASZNÁLATI IDŐT IS.

Az eddigi tapasztalatok alapján, az ügyfelek sokkal minőségibb családi és baráti utazásokról számoltak be, főleg a gyerekek élvezik, hogy egy évben akár öt különböző helyen is vakációzhatnak.

Forrás: Robb Report

AMI MÉG ÉRDEKELHET