Jégkorcsolyáznál 345 méter magasban?

Sky skating lehetne az új extrémsport neve.

Fotó: Edge

New York új látványossága egy felhőkarcoló teraszán megépített jégpálya, ami ideiglenesen, értelemszerűen csak télen használható.

100 emelet magasan a legtöbben csak arra képesek, hogy a liftből vagy a teraszról kibámuva remegés és verejtékezés nélkül élvezzék a csodálatos panorámát. Vannak azonban, akik kifejezetten élvezik, hogy ilyen elképesztő magasságban még korcsolyázhatnak is. Számukra jó hír, hogy nagyjából félévente megdől egy magas épület, torony, felhőkarcoló vagy kilátó rekordja, ami egyre több furcsaságot hoz magával. Legutóbb mi is beszámoltunk egy különleges kilátóról, amely a világ legmagasabban lévő medencés kilátója körpanorámával Dubajban. Most a legmagasabban található jégkoripályát mutatjuk be, ami 345 méter magasan lebeg a város felett.

Csússz egyet New York fölött!

A Hudson Yards épületegyüttes egyik toronyépületében adták át az Edge nevű jégpályát (maga a terasz az Edge, melyen most ott van a pálya), ami valóban úgy néz ki, mintha a korcsolyázók egy sziklaszirt szélén egyensúlyozva csúsznának. Az Edge a 100. emeleten található és a jégterasz 20 méterre nyúlik ki a város fölé, a műjég felülete pedig összesen 1024 négyzetméteres. Hogyhogy műjég? A korcsolyapályához nem használtak valódi jeget, sőt még elektromosságot sem, hiszen glicerines műjégről van szól, amit hivatalosan Glice-nak neveznek.

Korlátozott ideig

A pálya január 10-től március 14-ig és csak 30 perces turnusokban látogatható, a programra online, előre vehetünk jegyet itt. A jégpályán csütörtök és péntek délutántól este 20-ig party van, élő DJ-szettekkel. A felnőtt jegy 48 dollár, gyerekjegyet 12 éves korig válthatunk 43 dollárért, 6 év alatt ingyenes a belépés, időseknek pedig (62 éves kor felett) 46 dollár, amiben a korcsolya-kölcsönzés ára is benne van. Ennyit megér egy körpanorámás aktív program New Yorkban, nem igaz?

AMI MÉG ÉRDEKELHET