Korizz a tó jegén! Mutatjuk a környékbeli tavakat

Ha igazán hangulatos, aktív hétvégi programra vágysz, akkor keress fel egy közeli befagyott tavat!

Fotó: Shutterstock

A Kárpát-medence tavai ritkán fagynak be annyira, hogy bárki is rájuk merjen merészkedni, de szerencsére számtalan olyan hegy vesz minket körül, ahol télvíz idején bátran a jégre merészkedhetünk, és csak a szomszédig, vagy a határ közelébe kell utaznunk. Most ezeket a tavakat mutatjuk be!

Plansee – Ausztria

Fotó: Shutterstock

Tirolban található a világ egyik legszebb tava, amit hatalmas hegyek vesznek körül. A csodás osztrák tó nyáron a szörfösök, vitorlázók és búvárok paradicsoma, míg télen a korcsolyázók álma. A Plansee partján nem igazán vannak nagyobb települések, ezért viszonylag kevés szálláshely áll a turisták rendelkezésére, cserébe csend, nyugalom és friss levegő vesz körül.

Szent Anna-tó – Erdély

Fotó: Facebook / Patrióta Európa Mozgalom

A Hargita megyében található Szent Anna-tó egyik érdekessége, hogy szinte teljes egészében csapadékból tartja fenn magát, ami az egybefüggő jégtakaró kialakulásának is kedvez. A korcsolyázás mellett a környéken számos látnivaló is van, emiatt hosszú hétvégékre ajánljuk.

​Bilea-tó – Erdély

Fotó: Shutterstock

A Bilea-tó (románul Balea) a szépsége mellett azzal vívta ki magának a figyelmet, hogy 2005 óta a partján építik meg a környék legvonzóbb téli látványosságát, a Hotel of Ice néven futó jéghotelt. A jéghotel iglukból áll: a befagyott tóból nyert jégből csinálnak téglákat, amit hóval rögzítenek. Benn alkoholos és meleg italok várnak és minden olyan dolog, ami kellemesebbé tudja tenni az ott eltöltött éjszakát.

​A Magas-Tátra tavai – Szlovákia

youtu.be

Walking on beautiful clean ice in Slovakian Mountains

Egy kalap alá vettük a szomszédos Magas-Tátra legtisztább vizű tavait, ahol olyan könnyen át lehet sétálni a vízképződményeken, hogy szinte meg sem kell miattuk szakítani a túrát. A kalandra azonban nagyon fel kell készülni: a korcsolya mellett hótalpat is vinni kell és minden más olyan fontos dolgot, ami alapkellék a téli természetjáráshoz.

​Weissensee – Ausztria

Fotó: Shutterstock

Karintia és az Alpok legnépszerűbb és legnagyobb összefüggő vízfelülettel rendelekező tava nagyon sok olyan látogatót vonz, aki odavan a korcsolyázásért. Ez a tó pont az ellentéte a Magas-Tátrában lévő kistestvéreinek: itt minden ki van építve, bármikor meg lehet kapaszkodni és még a forralt borhoz vagy kolbászhoz sem kell messzire csúszni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET