5 kirándulóhely Budapest közelében, ha kimozdulnál a tavasz közeledtével

Hamarosan megérkezhet az igazi kirándulóidő.

Tihany
A nappalok egyre hosszabbak, ráadásul pár hét, és már a tavasz is itt van – nem csoda, hogy egyre több kedvvel megyünk a természetbe. Szerencsére Magyarországon rengeteg olyan csodaszép természeti kinccsel és túraútvonallal találkozhatunk, amelyeket az év minden időszakában érdemes meglátogatni. Ezek közül mutatunk most öt, Budapest közelében lévő kirándulóhelyet, ha egy kellemes túrával indítanánk a tavaszi időszakot.

Tihany

www.instagram.com

Észak-Balaton egyik legfényesebb ékköve Tihany, ahová az év bármelyik hónapjában érdemes ellátogatnunk! Az apátság és a csodás panoráma mellett egyre több étterem és cukrászda is vár minket, amelyek a következő hetekben már meg is kezdik a 2024-es szezont.

Ahová családosan mindenképp érdemes ellátogatni! 5 kirándulás, ami valójában rejtett történelem óra

Visegrád

www.instagram.com

A fővárostól nem messze szintén rengeteg olyan természeti és turistalátványosságot találunk, amely már a kora tavaszi időszakban remek lehetőséget kínál a természetjáráshoz. A Dunakanyar is ide sorolható, ahová kevesebb mint egy óra alatt el is juthatunk, ha Budapestről indulnánk. A régió központjának nevezhető Visegrád fellegvárával tökéletes példája a természet és a történelem összeolvadásának.

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

www.instagram.com

A vácrátóti botanikus kert ugyancsak Budapest közvetlen körzetében található. Az élőnövények leggazdagabb hazai gyűjteményét magába foglaló terület 27 hektáron terül el, ahol közel 13 ezer növényfajt, illetve -fajtát csodálhatunk meg.

Egyik legnagyobb értéke a kelet-ázsiai fajok mellett a juhar-, bangita-, madárbirs-, hárs- és kőrisfajokból álló kollekciója. A belépő 1500 és 2200 forint között kapható, attól függően, hogy kedvezményes vagy teljesárú jegyet váltunk.

Ha a főváros környékén maradnál! 3 fantasztikus, zöld kirándulóhely Budapest környékén

Szinva-forrás 

www.instagram.com

A Sajó folyóba ömlő Szinva-patak Miskolc területén is átfolyik, de az igazán szép látványt Lillafüred határában, a Hollóstető felé vezető úton található forrásánál kell keresni. Sokan ívóvízként is használják a forrást, ahonnan továbbhaladva – a maga a 20 méteres magasságával – hazánk legnagyobb vízzuhataga, a Lillafüredi-vízesést is megpillanthatjuk túránk során.

Hármashatár-hegy

www.instagram.com

Ha fővárosiként esetleg még Budapest határait se hagynánk el, de kirándulnánk egy kellemeset, a III. kerülethez tartozó Hármashatár-hegy a lehető legjobb választás. A 495 méter magas orom környékén számos kialakított útvonal található, amelyeket követve 10-15 kilométeres túrákat is tehetünk. A Guckler Károly-kilátóból pedig szinte az egész várost beláthatjuk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET