6 zenés esemény, ami nagyot fog szólni az év második felében

Minden zenei stílusból akad egy-egy jó koncert.

koncert

A fesztiválszezonnak bár vége van, a koncertekről egyáltalán nem kell lemondanunk. A jazztől kezdve az elektronikus zenéig, az év második fele is bővelkedik zenés lehetőségekben. Koncertajánlónkban összegyűjtöttünk 6 őszi-téli zenés eseményt, amikről garantáltan jó érzéssel fogunk távozni!


Bónusz Fesztivál (október 13-14.)

www.instagram.com

Idén október második hetére esik Budapest egyik legnagyobb elektronikus zenészeket felsorakoztató eseménye, a Bónusz fesztivál. Pénteken és szombaton a Hungexpón olyan előadók, DJ-k fognak játszani, mint Hernan Cattaneo, Daria Kolosova, Chris Liebing, vagy Ben Klock.

Részletek.

Boban Marković Orkestar / Parno Graszt / Romafest Gypsy Dance Theatre (október 20.)

www.instagram.com

A cigány tánc- és zenekultúra ikonikus előadóművészei október 20-án együttesen fognak koncertezni a MÜPA Bartók Béla Hangversenytermében. A roma lakodalom színes és hangos világát megidéző koncertről biztosan jó kedvvel fogunk hazatérni!

Részletek.

Liszt Ünnep (október 11-22.)

www.instagram.com

A másfélhetes fesztiválon kikapcsolódhatnak a komolyzene kedvelői, ugyanis a szervezők rengeteg programmal készültek. Kurtág György egyetlen, Samuel Beckett műve alapján készült operáját, a japán Curuga Akiko orgonajátékát a díjnyertes iráni énekesnő, Mahsa Vahdattal együttesének, a Kronos Quartetnek a koncertjét, vagy az elektronikus zenét jazzel vegyítő Hania Rani lágy esésű muzsikáját élvezhetik azok, akik ellátogatnak valamely eseményre.

Részletek.

Enter Shikari (november 10.)

www.instagram.com

A Barba Negrában fog a népszerű brit rockzenekar koncertet adni novemberben. A post, a hardcore és a különböző heavy metal al-műfajokat egyesítő banda őszi turnéja Budapestet is érinti.

Részletek.

Veszprém Jazz Fesztivál (november 16-19.)

www.facebook.com

Log into Facebook

A jazz szerelmesei örülhetnek, ugyanis számukra a fesztiválszezon egyáltalán nem ért még véget! A Veszprém Jazz Fesztivál ugyanis november 16. és 19. között kerül megrendezésre a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében. A fesztiválok olyan legendák lépnek majd fel, mint Sting kedvenc dobosa, Manu Katché, a Grammy-díjas gitárvirtuóz Bill Frisell vagy a funk-feldolgozásokról ismert Scary Pocket.

Részletek.

Dzsúdló (december 29.)

www.instagram.com

Dzsúdló, a Z-generáció egyik legnagyobb kedvence decemberben a Papp László Arénát tölti majd meg.

Részletek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET