Utasellátó: Villámkérdések ​Kiss Áron Icarus pankrátorhoz​

Hogyan lesz valakiből profi pankrátor? A Propaganda legújabb adásából kiderül!

Milyen egy jó pankrátor, vagyis díjbirkózó? Mitől lesz jó egy show? Mennyi igazi és mennyi megjátszott a verekedés mozdulataiból? Till Attila a Propaganda legújabb adásban erről is kérdezte a profi díjbirkózót, Kiss Áron Icarust.

A pankrátor olyan színész, aki jól birkózik?

Színészként mindenki ismeri Dwayne „The Rock” Johnsont. Amikor gyerek voltam, ő aktív birkózó volt. A túltolt, rettenetesen színpadias, mégis erősen emberi karaktere és előadásmódja nagy hatással volt rám. Megtanított arra, hogyan kell promózni a kamera előtt.

Mi a kedvenc korszakod a pankrációban?

A 30-as évek fanja vagyok. Látni az akkori nyers formátumot, azokat a régi felvételeket, egy kincs.

Csapatmeccs vagy egyéni?

Stílusban csapatbirkózó vagyok, számomra a 2 vs. 2 a legizgalmasabb. Nézni meg mindent szeretek, az akrobatikus super-independent wrestlingtől az oldschool 80-as évek Golden Era-jáig.

Kire nézel fel a sportban?

Wéber Árpád a tudtán kívül alapozta meg az identitásomat. Meg ott vannak a The Hardy Boyz vagy a Dudley Boyz, akik az amerikai WWE-ben voltak kulcsfontosságú csapatbirkózók.

Melyik a kedvenc arénád külföldön?

Németországban birkózom a legtöbbet, Oberhausenben egy Turbine Halle nevű helyszínen rendezik meg minden márciusban a 16 Carat Gold Fesztivált. Ez Európa teteje.

Hol lenne az álombirkózásod?

Nagyon szeretném belevetni magam a japán kultúrsokkba. Kimenni egy fél évre és formálódni egy kicsit. Meghatározó volt a japán birkózás a karrierem során, és szeretném megérteni a japán struktúrát, gondolkodást.

Mi a kedvenc finised?

A hosszan felépített történeteket szeretem, amikor a zárómérkőzésen minden szál összeér. Történik egy árulás vagy megjelenik egy új karakter, sikerül egy mozdulat vagy sikerül egy mozdulatból kiszabadulni. Emiatt lesz katartikus a katarzis.

Ha nem birkóznál, akkor mit csinálnál?

Valamit, ahol alkotni lehet. A profi birkózás mellett a média világában helyezkedtem el. Jelenleg stúdiótechnikus vagyok egy szinkronstúdióban, előtte dolgoztam feliratozóként és vágóként. De egyértelmű: az a nyelvezet, amiben igazán alkotni tudok, a ringben van.

Jófiúból vagy rosszfiúból faragtak?

A ringen belül rosszfiúból.

És a ringen kívül?

Mindig is olyan ember akartam lenni, aki ha találkozna a fiatalabb énjével, azt mondhatná neki: „Olyan akarok lenni, mint te!”

Kiss Benedek Áron és a karaktered, Icarus akkor két más identitás?

A ringben én vagyok, de mégsem én, hanem a karakterem, akit eljátszok. Icarus a meghosszabbított énem – egy felnagyított változatban.

Szöveg: Pop Lara

Nézd meg a teljes műsort Kiss Áronnal!

youtu.be

KISS ÁRON és Tilla | Alkotni a ringben | Propaganda - teljes műsor


AMI MÉG ÉRDEKELHET