Ha kimozdulnál az ősszel: 5 különleges kirándulóhely Budapest közelében

Ősszel is menjünk a szabad levegőre!

prédikálószék

Ha a közeljövőben kicsit kiszakadnál a hétköznapokból, és még át is mozgatnád magad.

Vácrátóti Botanikus Kert

Az ország egyik legnagyobb botanikus kertje Budapesthez közel, Göd szomszédságában helyezkedik el. A vácrátóti botanikus kertben található hazánk leggazdagabb növénygyűjteménye: a 27 hektáros területen mintegy 13 ezer növényfaj burjánzik, melyeket akár vezetett sétákon is megcsodálhatunk.

Ezt olvastad már? Használd ki a jó időt: irány a Budai-hegység legszebb panorámája!

Bokodi-tó

Fotó: Shutterstock

Bokodi-tó

Az Oroszlányhoz közeli Bokodi-tóról már biztosan több képet is láthattunk, hiszen az „úszó falu” a szerelmespárok egyik legkedveltebb célpontjává vált.

A cölöpökre épült horgászházak stégeken keresztül közelíthetők meg, a tótól nem messze található a Somló-hegyi kilátó, így meglátogatását könnyedén össze tudjuk kötni egy kis túrázással. Azt viszont fontos tudni, hogy a horgászházak magántulajdonban vannak, így ha arra járunk, igyekezzünk nem megzavarni a horgászokat.

Dera-szurdok

A Dera-szurdok meglátogatásához sem kell messzire utaznunk, az 1 km hosszú szurdok ugyanis Pilisszentkereszt közelségében található. A Dera-folyón apró fahidacskák ívelnek át, melyeken áthaladva egy tündérmesében érezhetjük magunkat. Mivel maga az útvonal nem hosszú, kisgyerekekkel is bátran nekivághatunk.

Ha egy kicsit elmerülnénk: 150 forintért látogathatjuk meg Budapest fürdőit november egyik napján

Prédikálószék

Fotó: Getty Images

Prédikálószék

A Pilis-Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsához ugyan nem egy könnyű útvonal vezet fel, de a látvány bárkit kárpótol a fáradozásért. A 639 méter magasan fekvő pontra érve ráláthatunk az egész Dunakanyarra, a visegrádi Salamon-toronyra és a Fellegvárra is. A Budapesttől egyórás autóútra található túrát Dömsödön érdemes elkezdeni.

Ez is érdekelhet: A tengerentúlon is Magyarországot ajánlják: 6 ok, amiért érdemes a turistáknak hazánkba látogatni

Etyek

Ha a túrázást egy kis borkóstolással is össze szeretnénk kötni, a Budapesttől 30 kilométerre elhelyezkedő nagyközség a mi úti célunk. Az Etyek-budai borvidék már a 13. században is közismert bortermelő területnek számított, a hangulatos pincetúrák és az idilli környezet pedig jó helyszín az őszi kikapcsolódásra.

A környéken ráadásul Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontját, a Korda Filmparkot is meglátogathatjuk. A stúdió 15 ezer négyzetméteres kültéri díszletének köszönhetően úgy érezhetjük magunkat, mintha New York utcáin, a középkori Firenzében vagy éppen Rómában sétálnánk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

Forrás: Funzine

AMI MÉG ÉRDEKELHET