Ki ne akarna a legtisztább vizű tengerekben úszni?

Mutatjuk, hol találsz kristálytiszta vizű, makulátlan tenger- és óceánpartokat.

Fotó: Shutterstock

Sajnos a mai, hiperszennyezett világunkban az ilyen tiszta vizű strandok szinte túlviláginak tűnnek – de igenis léteznek és most meg is mutatjuk, merre indulj, ha szeretnél ilyen csodás helyeken fürdőzni. A legmelegebb vizű tengerpartok után jöjjenek a legtisztább strandok.

Yapo Beach, Guam

Fotó: Shutterstock

Hallottál már Guamról? Ez a kicsi sziget az USA tengerentúli területe Óceániában, ahol a Fülöp-szigetekre tartó hajók általában megtankolnak. Na de nem csak erről híres ez a sziget és a tengerpartja, hanem arról is, hogy szikrázóan tiszta az ég és a víz is. Guam tulajdonképpen a nagy semmi közepén van: Hawaiitól 5300 km-re nyugatra fekszik a Csendes-óceánban.

La Chiva, Vieques, Puerto Rico

Fotó: Shutterstock

Puerto Rico szívében, Viequesben található ez a kristálytiszta vizű strand, ráadásul sosem zsúfolt ez a partszakasz, mert nehéz megtalálni, csak kis utak vezetnek a parthoz. A kék szinte minden árnyalatában pompázik itt a víz, a homok pedig egyes részeken rózsaszín.

Lanikai Beach, Oahu, Hawaii

Fotó: Shutterstock

A Csendes-óceán több szigetcsoportja is szerepelhetne ezen a listán, de Hawaii az egyik legnépszerűbb közülük. Hawaii több szép, tiszta parttal is rendelkezik, de a nagy világutazók szerint a Lanikai Beach a leglenyűgözőbb. Sokat elárul, hogy a strand a vizéről kapta nevét: a „lani kai" pedig azt jelenti, hogy mennyei óceán.

Banana Beach, Phuket, Thaiföld

Fotó: Shutterstock

A thaiföldi Koh Hey legnépszerűbb strandja a Banana Beach, ahol a sűrű, élénkzöld dzsungellel körbekerítve élvezhetjük a képen is látható tengert. A strand a banán alakú hajókról kapta a nevét, melyeket végig láthatunk a part mentén.

Porto Katsiki, Lefkáda, Görögország

Fotó: Shutterstock

A part neve azt jelenti: kecskekikötő, hiszen régen csak a hegyi kecskék tudták megközelíteni, ma már viszont az egyik legszebb, turisták által is látogatott strandja Görögországnak. A sziget ezen partját kicsit nehéz megközelíteni a szárazföldön (van kiépített autóút, de a parthoz kacskaringós ösvény vezet le), ám vízitaxival könnyen elérhetjük ezt a csodát.

Devil's Bay, Virgin Gorda, Brit Virgin-szigetek

Fotó: Shutterstock

Egy ilyen lélegzetelállító partnak hogyan lehet az a neve, hogy Ördög-öböl? A karibi strandra kétféleképpen érhetünk el: hajóval egyszerűbben, vagy félórás kúszás-mászás után gyalog. Az árapály, a barlangok és a sziklák miatt egészen egyedi part minden szakasza más és más.

Tropic of Cancer Beach, Little Exuma, Bahamák

A Bahamák egyik legszebb része ez a hosszú, közel 2 kilométeres partszakasz, ahol a víz különösen áttetsző, hiszen nincsenek olyan „zavaró tényezők", mint a korall, kavicsok vagy a sziklák. Az árusok és a turisták hiánya miatt (mivel nehezen megközelíthető) ez a strand igazi oázis.

AMI MÉG ÉRDEKELHET