Nem tudott albérletet fizetni, hónapokig a repülőtéren élt egy olasz nyugdíjas

Keserédes történet következik.

Shutterstock

Nehéz döntést kellett hoznia egy olasz nyugdíjasnak, aki mivel nyugdíjából nem tudott kifizetni egy albérletet, végül a bolognai Marconi repülőtéren rendezkedett be. A 83 éves Arnaldo még tavaly nyáron érkezett meg egyetlen bőrönddel a repülőtérre, a médiában megjelenet történetének hatására viszont szerencsére idén márciusban rendeződött a helyzete.


Közel 9 hónapig élt egy olasz nyugdíjas a bolognai Guglielmo Marconi repülőtéren, mert nyugdíjából nem tudta fedezni egy albérlet költségeit. A 83 éves Arnaldo ezelőtt borkonzultánsként dolgozott, és a Bolognától nagyjából 50 kilométerre található Bastiglia településén élt.

Itt egy szobáért átlagosan 300 eurót (közel 120 ezer forintot), egy teljes lakásért pedig körülbelül 400 eurót (160 ezer forintot) kérnek el havonta a lakástulajdonosok.

Alacsony nyugdíja miatt viszont tavaly nyáron más megoldást kellett találjon, így úgy döntött, hogy a bolognai Marconi repülőtér felé veszi az irányt. A Thrillist elmagyarázza, Arnaldo állítólag sosem akart „kellemetlenségeket okozni”, így a kezdetekben a check-in részleg területén kívül pihent meg.

Spanyolországban példátlan módon ügyelnek a nyugdíjasok jólétére: Jókora nyaralási támogatást ad a nyugdíjasoknak Spanyolország

A tél beköszöntével viszont az alacsony hőmérséklet és a csapadék miatt kénytelen volt beköltözni a terminál belsejébe.

Innentől kezdődött meg az a történet, amire az emberi kedvesség és empátia példájaként is lehet tekinteni. A személyzetnek köszönhetően ugyanis a Arnaldo úgymond egy kis családra talált a repülőtéren:

az alkalmazottak hálózsákkal, kávéval és étellel is ellátták a férfit, a helyi újságárus pedig rendszeresen adott neki egy-egy napilapot azért, hogy legyen mit olvasnia.

Nem csak Arnaldo mérlegelt: A nyugdíjas pár, akik az idősotthon helyett inkább az óceánjárón töltik a mindennapokat

Hogyan tudott elköltözni Arnaldo?

A település önkormányzata és a helyi szociális szolgálatok a kezdetekben nem tudtak a férfi helyzetéről, de amint a címlapok, híradások hatására értesültek róla, azonnal Arnaldo segítségére siettek. Egy bolognai támogatási programnak köszönhetően a 83 éves férfi 2024. március 19. óta át tudott költözni egy szállodai szobába, az önkormányzat és a szociális szolgálatok pedig jelenleg is dolgoznak azon, hogy szállást találjanak neki.

A fiataloknak sem mindig könnyű: Több mint egy éve él vonaton a 17 éves fiú – olcsóbb, mint az albérlet

„Ha korábban tudtunk volna Arnaldo helyzetéről, akkor ugyanúgy segítettünk volna neki, mint ahogy ezt több ezer hasonló helyzetben lévő emberrel megtettük”

– mondta Luca Rizzo Nervo, Bologna népjóléti tanácsosa az esetre reagálva.

„Nagyon sajnálom, hogy csak a hírekből értesültünk Arnaldo helyzetéről, és szeretném őszintén megköszönni mindenkinek a segítséget, aki nem hagyta magára őt. Ugyanakkor szeretnénk hangsúlyozni, hogy amennyiben valaki hasonló szituációban találja magát, bátran forduljon az illetékes intézményekhez, hiszen csak így tudunk segítséget nyújtani”

– tette hozzá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET