Izgalmas receptek: a gyümölcs-hús kombináció lesz a kerti grill sztárja

Csavarj egyet a megszokott recepteken!

grill sárgabarack
Fotó: Shutterstock

Javában tart a kerti grill szezonja, olyannyira, hogy a szokásos BBQ- és húsreceptek talán már egyhangúvá is váltak. Itt az ideje tehát egy kis újításnak. Idén már mutattunk klasszikus grillrecepteket, melyek mellé most a gyümölcsöket is behozzuk.

A grillpartik sztárja: bacon gyümölccsel

A jó sós, füstölt bacon rengeteg féle gyümölccsel kombinálható és mindig izgalmas eredményt hoz. „A grillpartik sztárjává váltak az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, baconbe göngyölt gyümölcsök. Ilyen például a baconbe tekert, grillezett füge, sárgadinnye vagy körte, melyeknél csak egyetlen dologra kell odafigyelni: ne áztassuk el a bacont a lédús gyümölccsel." – tanácsolja Kovács Péter, a Gierlinger hústermékeket forgalmazó vállalat vezetője.

Elkészítés:

A gyümölcsöket a baconbe tekerés előtt fűszerezzük egy csipet szárított vagy egy levélke zöld fűszerrel – például mentával, fahéjjal, rozmaringgal – vagy kenjük be sűrű, édeskés balzsamecet krémmel. A fűszerezés után tekerjük be a gyümölcsöt egy szelet baconbe és egy fogpiszkálóval fogjuk össze, nehogy szétnyíljon sütés közben. Ha körtét vagy fügét sütünk ebben, akkor tálaljuk egy kevés kecskesajttal, az almához viszont egy kis szárított chili és fahéj illik. Adjunk mellé friss kevert salátát és fóliában sült burgonyát!

Göngyölt csirke sárgabarackkal

Fotó: Shutterstock

Pikáns és érdekes kombináció a csirkehús sárgabarackkal és baconnel sütve. A vékonyra szelt csirkemellett olajozd és fűszerezd (só, bors, rozmaring, kakukkfű), tegyél rá vékonyra szeletelt sárgabarackot, majd tekerd be baconbe és tedd a grillrácsra. A csirkemell gyorsan elkészül, de kicsontozott csirkecombbal is működik a recept, a barackot pedig lecserélheted nyár végén szilvára is. Tálald a sültet krumplipürével – a kerti grill egyik nagy kedvence lehet ez a variáció!

Saláta mangóval

Ha egzotikus és könnyű vacsorával szeretnéd meglepni a kerti grillpartin a vendégeidet, akkor készítsd el a következő salátát, ami köretként és főételként is megállja a helyét. Süsd meg ropogósra a baconszeleteket a grillen, mad szeleteld fel kicsi, falatnyi csíkokra. Keverj össze aprított, mosott jégsalátát, mangót vagy papayát, pirított földimogyorót és koriandert egy nagy tálban. Az öntethez mixeld össze egy lime levét, egy evőkanálnyi mézet, olíva olajat és sót, öntsd a salátára, majd átforgatás után szórd meg a baconnel. A salátába bátran tehetsz még lilahagymát és friss chilipaprikát is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET