Belföldi nyaralás: 5 város, amit kerékpárral kényelmesen bebarangolhatunk

Pattanj a nyeregbe és élvezd a város szépségeit!

kerékpár bicikli
Fotó: Shutterstock

Szerencsére ma már rengeteg városban bérelhetünk egyszerűen és gyorsan biciklit, ha nem akarjuk vagy tudjuk magunkkal vinni a saját kerékpárjainkat egy belföldi nyaralásra. A bringa nagyon jó alternatíva a közlekedésre, ha szeretnénk sok mindent megnézni a városban, és úgy tervezzük egész nap jönnénk-mennénk.

Nyíregyháza: A belvárostól Sóstóig

Fotó: Shutterstock

Az egész városban kényelmesen lehet biciklizni

Nyíregyháza pezsgő egyetemváros, ahol mindent találunk, ami egy jó kis városnézéshez kell: ikonikus épületeket, Európa egyik legjobb állatkertjét, street foodot, kertmozit, termálfürdőt vagy tóstrandot. A városra érdemes legalább három napot szánni, mert szinte már túl sokat is ad, viszont jó hír, hogy remek bicikliutak szelik át a várost, a belvárosból könnyen, gyorsan kitekerhetünk a sóstói részre, ahol a tó köré szuper kis szórakoztató negyed épült: az állatkert és a gyógyfürdő után sétálhatsz, edzhetsz, bérelhetsz vízibiciklit a tónál, és ha kimozogtad magadat, akkor egyél egy finom sültet a Svájci Lak épületében a Meatology étteremben. Lesz mit lebiciklizni egy ilyen lakoma után...

Debrecen: Szökőkút-túra, Nagyerdő, egyetem

Fotó: VisitDebrecen

A Nagyerdei Park jó kiinduló és érkezési pont

Még mindig a keleti országrészen vagyunk: Magyarország második legnagyobb városát is nagyon jól körbe lehet biciklizni, sőt talán túl sok minden van, amit a körutunkba be kell tervezni. Ha csak néhány napod van Debrecenben, akkor bizony válogatnod kell, hogy mire lesz időd. Az élményfürdőt például semmiképp ne hagyd ki, és ha már ott vagy, strandolás után térj be a Víztoronyba egy frissítő italra, hogy legyen erőd még a szállásra visszabiciklizni. Másnap járd be a Nagyerdei parkot, nézz meg egy szabadtéri előadást a színházban, nézd meg az összes szökőkutat, majd menj el a helytörténeti kiállításra a Déri Múzeumba, ahol többek között olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy ki a cívis? Milyen a cívisváros? Nézhetsz modern kiállításokat a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban, de a bor- és jazzimádókra is gondoltak a debreceni Bor- és Jazznapok szervezői: augusztus 3. és 6. között kóstolj jó, helyi borokat és hallgass szuper jazzkoncerteket!

Szeged: Kerekezz át a Tisza-hídon!

Fotó: ShutterstockSzeged valóban a napfény városa

Szeged olyan, mintha arra találták volna ki, hogy remek bicikli útvonallal lehessen bejárni. A város pezseg, rengeteg a programlehetőség, indulj a Dóm térről és kerekezz, amerre a kedved visz, mert bármerre mész, lesz érdekes hely, épület, látnivaló, jó kávézó vagy étterem. És ha már az evésnél tartunk, időzítsd a Szegedi Halfesztivál idejére a szegedi hosszú hétvégét, az esemény idén szeptember 1-jétől 3-ig tart és a halkedvelőknek igazi mennyországot ígér.

Kecskemét: Városháza és természet

Fotó: Shutterstock

Nem régen írtunk arról, milyen sok, színes és érdekes program épül a Petőfi 200-ra – a költő születésének évfordulójára – egész Bács-Kiskun vármegyében. Ha szeretnél jókat enni, akkor rendelj egy autentikus Petőfi-menüsort a Kecskeméti Csárdában, garantáltan sok energiát merítesz az étteremben a biciklizéshez, úgyhogy irány a gyönyörű Városháza, amit most adtak át felújítva. Ha szeretnél kicsit a zöldben lenni, akkor keresd fel a Kecskeméti Arborétumot vagy a Vadaskeret.

Tata: Kirándulás az Öreg-tó körül

Fotó: tatakastely.huFelújított Esterházy-kastély

Tatán adott, hogy az Öreg-tó körül tekerjünk, mert sok látnivaló van a tó partján és még strandolni is lehet, ha esetleg szeretnél felfrissülni. Ha isteni ételeket szeretnél kóstolni, akkor is maradj a tónál, és foglalj asztalt a két Michelin-csillagos Platán Gourmet-ban. Ne hagyd ki a barokk Esterházy-kastélyt sem: a 3000 négyzetméteres gyönyörű palota kiállításán megnézheted az Esterházy-család megmaradt műtárgyait, valamint végigbarangolhatod a korhűen berendezett helyiségeket is. A kastély után irány a természet, célozd meg a Fényes Tanösvényt!

AMI MÉG ÉRDEKELHET