Ennyire sosem volt még egyszerű az autós kerékpárszállítás!

A Pender új eszköze megkönnyíti és felgyorsítja a macerás indulást.

kerékpárszállítás bicikli
Fotó: Shutterstock

Hányszor fordult elő, hogy nyaralás elején jóformán több idő (a bosszankodásról nem beszélve) volt a kerékpárszállító autóra szerelése és a bringák felrakása, mint maga az utazás a úti célra? Ha te is utálod ezt a macerát, akkor a Pender új eszköze lesz a kedvenc autós felszerelésed, ha kerékpárszállításról van szó!

Fotó: Pender

A Pender új Ebikelifter nevű terméke egyszerű módot kínál az e-kerékpárok felszerelésére: a hidraulikus rendszer másodpercek alatt emeli fel az elektromos bicikliket az autó tetejére. Az e-kerékpárok nagyon kényelmesek a városban, ám kevésbé hasznosak, ha autóval szeretnénk szállítani őket egy biciklitúrához a szabadban. Méretük és tömegük gyakran meghaladja a hagyományos kerékpártartók kapacitását, de ha véletlenül mégsem, akkor is fárasztó vállalkozás a rögzítésük. A német Pender cég válasza a kihívásra egy tetőre szerelhető hidraulikus emelőrendszer, amely minimális erőfeszítéssel emeli fel az e-kerékpárt és fel is pakolja az autó tetejére. Egy 27 kg-os elektromos bicikli tetőre helyezése és rögzítése így mindössze néhány percet vesz igénybe. A kerékpárszállítás előkészülete ennyire még sosem volt egyszerű!

Gyors és könnyű használni 

Illusztráció: Pender

Az évek során láttunk már néhány ötletes tetőcsomagtartó-rendszert, amelyek lehetővé teszik a poggyászok vagy kerékpárok kényelmes felszerelését, de ezek eseténben is az állványt a rakomány szintjére kell leengedni, vagyis a felhasználónak csak fel kell emelnie azt, amit szállítani szeretne – egy e-bicikli esetében ez fárasztó vállalkozás. Ezzel szemben a Pender Ebikelifter a kerékpár szintjére ereszkedik le, így nincs szükség arra, hogy a saját kezünkkel emelgessünk. Amint a kerékpár a helyén van, a kar függőlegesen rögzül, és teleszkópszerűen lefelé tolódva helyezi be a bicikli kerekeit a tálcákba. Ezt követően a hevederek rögzítik az egyes kerekeket, és a kerékpár máris készen áll a szállításra. A New Atlas szerint az Ebikeliftert úgy alakították ki, hogy a kerékpárt az emelés közben biztonságos távolságban tartsa a járműtől, megelőzve a karcolásokat, sérüléseket.

A súly nem akadály

Fotó: Pender

A rendszer akár 30 kg-os kerékpárokat is könnyedén képes kezelni. Úgy tervezték, hogy 26-29 hüvelyk közötti normál méretű kerekekkel, legfeljebb 10 cm széles gumiabroncsokkal és 90-130 cm közötti tengelytávval is működjön. A Pender szerint a szerkezet kompatibilis minden szabványos magasságú személyautóval, SUV-val és furgonnal. Az alumíniumból és rozsdamentes acélból készült Ebikelifter önmagában 11,8 kg-ot nyom, és a tetőlécekre szerelhető. Amikor nincs használatban, az emelőkar eltávolítható. A Pender most 748 eurós előrendelési áron kínálja az Ebikeliftert, a szállítások szeptemberben kezdődnek.

Így működik a Pender új kerékpáremelője:

youtu.be

PENDER ebikelifter
AMI MÉG ÉRDEKELHET