Családi egyterűből kempingautó

A Dacia Joggerből remek kirándulóautót varázsolt a Camperiz.

Fotó: Camperiz

Csak idő kérdése volt, hogy a szériamodellek átalakítására szakosodott spanyol Camperiz cég elkészítse a Dacia Jogger kempingautó-modelljét, amely már rendelhető. És nem is drága!

A hétvégi kirándulásokhoz kitűnő jármű kívülről, az opcionális tetőcsomagtartót leszámítva, teljesen megegyezik a Dacia Jogger alapmodellel. Az extratárhelyre azonban szükség is van, mivel a belső teret teljesen átalakították. A poggyásztérbe minikonyhát építettek be – vízcsappal, gáztűzhellyel, 12 literes víztartállyal és 15 literes hűtőszekrénnyel.

Utazáshoz, alváshoz, nyaraláshoz

Fotó: Camperiz

Az autó áramellátásról egy 100 amperórás kiegészítő akkumulátor gondoskodik, az elektromos készülékeket 12 voltos konnektorhoz vagy a két USB-port egyikéhez csatlakoztathatjuk. Az alvóhely a hátsó ülés kihajtásával és egy extramatraccal alakítható ki. A Joggerhez további opcionális kiegészítők is kaphatók: például tetősátor, állófűtés, illetve bicikli-, síléc- vagy szörfdeszkatartó. A 99 lóerős motor benzinnel vagy autógázzal működik.

Sok funkció egy autóban

Fotó: Camperiz

Az átalakított autót 23 295 euróért kínálja a Camperiz. Ha úgy kalkulálunk, hogy egy mini lakóautót és egy kényelmes családi autót kapunk ezért a pénzért, amely a hétköznapokban is tökéletesen használható, akkor egyáltalán nem elrugaszkodott az ár. Amennyiben sokat utazunk, és ezt főleg autóval tesszük, de nem akarunk lakóautót bérelni minden kiruccanáshoz, akkor tökéletes megoldás lehet, ha a Dacia Joggerünket az erre specializálódott céggel alakíttatjuk át.

AMI MÉG ÉRDEKELHET