Ezekért az Airbnb-szállásokért rajongtak az Instagramon 2023-ban

Indonéziától Costa Ricáig.

Illusztráció - Fotó: Vishnu Prasad / Unsplash

A szálláshelyek ma már régóta nem csak arra szolgálnak, hogy éjszakánként legyen hol lehajtani a fejünket. A modern utazóknak az is fontos, hogy hogyan néz ki egy adott szálláshely, egyes hotelek pedig már önmagukban egy úti célt jelentenek. Az Airbnb is tisztában van ezzel a trenddel, éppen ezért készítettek egy listát azokról a házakról, lakásokról, amiket Instagram-oldalukon a legtöbb felhasználó illetett meg szívecskével.


Quintay Casablanca, Chile 

Chile fővárosától, Santiagótól 90 percre található az az egyszobás apartman, ami egyszerre békés és könnyen megközelíthető. A vízparton fekvő Quintay Casablancát sziklák és zöldellő kertek veszik körül, ami 7968 felhasználót varázsolt el.

Eco Bambbo House, Indonézia

Balin, az Ayung-folyó nyugati partján rejtőzik a zöld luxusvilla, ami 6888 lájkot kapott az Instagramon. Az Ubud városától 25 percre található szálláshely két ensuite hálószobával, egy óriási nappalival és egy privát látványmedencével rendelkezik.

Ha tényleg elbújnánk mindenki elől: A világ 6 távoli szállodája, ha elegünk van mindenkiből

Jungle Home, Mexikó 

A harmadik legnépszerűbb poszt 2023-ban a Tulum városában elhelyezkedő Jungle Home számít, amit 6651 felhasználó kedvelt. A három hálószobás apartman ideális azoknak, akik egy kis elvonulásra vágynak, ugyanis itt a nyugalmat maximum a madarak csicsergése zavarja meg. A szálláshely ráadásul csak 10 percre van a tengerparrttól és egy négyperces autóútra a belvárostól.

Ocean View Villa, Costa Rica

Costa Rica Santa Teresa tengerpartjától északra található a pazar kilátást ígérő modern luxusvilla, amiben négy tágas hálószoba, egy kinti teraszos rész, és egy sósvizű látványmedence várja a vendégeket.

Ha az érdekelne, milyen szállásokat választanak a tehetős utazók: Egy titkos fórum felfedte, hova utaznak valójában a szupergazdagok

Tuscan Tree House, Olaszország

Toszkána szívében, Firenze külterületén, az olajfák árnyékában várja vendégeit a modern faház, ami tökéletes egy romantikus utazásra. A szálláshelyen persze minden megvan, amire igényt tarthatnak a vendégek: egy felszerelt konyha, egy magaslati hálószoba, egy privát terasz, de még egy közösségi teniszpálya és egy medence is helyet kapott.

Ha már Toszkána: A mesebeli toszkán falu, amit beárnyékol Firenze hírneve

Lagoon Float Camp, Kanada

Kanada délnyugati partjánál, egy a Clayoquot Sound rezervátum öreg erdőinek közepén található az a szálláshely, amit elsősorban a természet kedvelői fognak szeretni. A víz közepén felállított sátor persze fűthető, mellette pedig egy szauna is a vendégek kényelmét szolgálja.

Upstate A-Frame, Egyesült Államok

New York nemcsak nagyvárosi lehetőségekben bővelkedik, de privátabb szálláshelyeket is tudunk találni. Ilyen például a Hudson-völgy szívében rejtőző A-Frame, ami három hálószobával várja a kikapcsolódni vágyó turistákat. Az egész házat a természet veszi körbe, a környéken pedig számos túraútvonal fut végig.

Chic Log Cabin, Egyesült Államok

New York-ban van egy másik kedvelt szálláshely is, a belvárostól kétórás autóútra található Chic Log kabin. A kandallóval felszerelt vízparti házikó tökéletes egy olvasással, társasjátékozással töltött nyaraláshoz, de szaunázásra is van lehetőség.

És azt tudtad, hogy Idén nem Párizst ajánlják a szerelmeseknek Valentin-napra?

Tanglebloom Flower Farm Glamping, Egyesült Államok

A glamping (glamour + camping) névvel illetett szálláshelyek a sátrazás élményét kombinálják a kényelemmel, így van ez a minimalista vermonti kabin esetében is. Az üvegtetejű házikóból éjszakánként megfigyelhetjük a csillagokat, és a kinti konyhának, valamint a pezsgőfürdőnek köszönhetően ideális romantikus elvonulási helyszínnek számít.

Meditative Beachfront Retreat, Ausztrália

Az Ausztrália déli részén, Melbourne-től délkeletre található privát házikót a tengerből kinyúló mészkősziklák sokasága veszi körbe, a szállás építése során pedig fő szempont volt a környezettudatosság. Az Airbnb-lakás emiatt a minimalizmusra fókuszál, de persze minden megtalálható benne, ami egy kis feltöltődéshez szükséges.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET