Jöhet egy jeges kávé? – 5 recept, ha hűsítő italra vágysz!

5 különleges italt ajánlunk a világ minden tájáról!

jeges kávé
Fotó: Shutterstock

Mindenhol más-más nyári kávé hódít, ráadásul pár évente jön valami újdonság, amit mindenki ki szeretne próbálni. Most a kifejezetten jeges, hűsítő kávés italokat mutatjuk meg, amiket ráadásul otthon nagyon egyszerűen és gyorsan te magad is elkészíthetsz az alábbi receptek alapján.

Desszert extrákkal: Affogato

Fotó: Shutterstock

Ez egy nagyon egyszerű hideg kávés ital, amit természetesen az olaszok találtak ki: egy gombóc vanília gelatóra folyass rá egy dupla eszpresszót. Így egy hűs, kényeztető desszertet kapsz, ami ebéd után éppen elég koffeinnel tölt fel.

A görög szigeteket idézi: Frappé

Fotó: Shutterstock

Ez a 3-4 decis hűsítő tejes kávéital könnyebbé teszi a forró, nyári délutánok elviselését. A Görögországban népszerű italhoz készíts instant kávéból és tejporból egy hosszú kávét, dobálj bele jó sok jeget, ihatod édesen, ízesítőkkel (vanília, karamell, kardamom) vagy natúran is.

Belépő a partiba: Espresso Martini

Fotó: Shutterstock

Az espresso martini tökéletes esti kezdő koktél, amivel egészen biztosan sokáig frissen tudsz bulizni, táncolni, ugyanis nemcsak friss kávé, de kávélikőr is van benne. Mi kell hozzá?

  • 50 ml vodka
  • 30 ml kávélikőr
  • 10 ml cukorszirup
  • 25 ml friss eszpresszó
A recept szerint a hideg hozzávalókat kicsit össze kell rázni egy shakerben és kész is!

Narancsos Espresso Tonic

Fotó: Shutterstock

Ez az új, gyümölcsös változat abban tér el a jobban ismert cold brew tonic-tól (lent), hogy főzött eszpresszót használnak hozzá, és a tonic mellett még kerül a hűs italba frissen préselt narancslé is. Furcsa, de különleges ízkombináció, amit érdemes mindenkinek kipróbálni.

Cold brew tonic

Fotó: Shutterstock

Ez az hideg ital néhány éve már hódít Európában, de nem mindenki kedvelte meg. Az Egyesült Államokból indult ez a trend és ott elég gyorsan meg is kedvelték a kávéfogyasztók, mert sokkal enyhébb íze van, mint a főtt kávénak, és ez hasonlít legjobban a híg americanóra. A recept a következő: a cold brew koncentrátumra (hidegen áztatott kávéital) öntsd a hideg tonicot, majd küldd meg jó sok jégkockával. Az ital nagyon üt, és nem csak az érdekes íze miatt, ugyanis a szénsav emeli a koffein hatását és erősebb lesz a kávéd, mintha tejjel innád.

Így készíts hideg tonicos kávét!

youtu.be

COLD BREW TONIC
AMI MÉG ÉRDEKELHET