Káromkodnak a papagájok, rendet teremtene az állatkert

Meg kell nevelni őket.

papagáj, szürke papagáj,

Az Anglia keleti partján, Londontól északkeletre található Lincolnshire Wildlife Parknak meggyűlt a baja a lázadó papagájokkal, akik egyre több társukat ösztönözték a csúnya beszédre. Most új módszerrel fegyelmeznék meg őket, de kérdéses, vajon sikerül-e túljárniuk a madarak eszén.


Már 2020-ban problémákat okozott az öt tagból álló szürke jákópapagájbanda, akiket végül a park munkatársainak el kellett szigetelniük a többiektől, mert nem tudtak féket tenni a nyelvükre. Valószínűleg nem kapcsoltak elég gyorsan, mert az öt trágár jómadár ezidő alatt három új tagot tanított ki a cifra káromkodás rejtelmeire.

„Amikor megérkeztünk, hogy elszállítsuk őket, tiltakozásukat az utaztató kalitkáikból is kifejezték – ráadásul olyan ocsmány szavakat és kifejezéseket használtak, amiket ember szájából is ritkán hallunk”

– idézi fel az incidenst Steve Nichols, a park ügyvezető igazgatója a CNN-nek.

Lehet, hogy az ő múltja sem a legtisztább: Sarkvidéki vendég totyog a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Emiatt az illetékes nevelőknek új nevelési módszerekben kellett gondolkoznia, hosszas mérlegelés után pedig arra jutottak, hogy az Aljas Nyolcas magatartásán egyedül nem tudnak javítani,

ehhez 92 papagájkollegájuk segítségére lesz szükség – mondván, hátha átalakul így a szókincsük.

Reméljük nem pontosan egy ilyen helyzetre vártak a piszkos szájú madarak, ugyanis nyolc káromkodó papagájnál lényegesen kellemetlenebb szituációt teremt száz trágár csőr.

„Amennyiben az új stratégia beválik, elképzelhető, hogy végre tőlük (a nyolc bajkeverőtől – a szerk.) is olyan kellemes hangokat fogunk hallani, mint a többi 92-től. A mikrócsippanásoktól kezdve a motorberregésig, mi bármivel megelégszünk, és reméljük, hogy a többség képes lesz kinevelni a trágárságot belőlük. Ugyanakkor kicsit attól is tartunk, hogy dominanciájukat fitogtatva esetlegesen átcsábítanak pár madárt a káromkodás világába

– tette hozzá Nichols.

Talán nem tetszettek neki a német káromkodások: Ezer kilométeres túrát tett meg egy gyöngybagoly, hogy Magyarországra érjen

Szerencsére eddig nem olyan vészes a helyzet; Nichols beszámolója szerint az eredeti öt papagáj már ritkásabban használ csúnya szavakat, ám amikor megteszik, akkor még röhögnek is magukon – imitálva ezzel a legáltalánosabb reakciót, amit az emberektől szoktak kapni.

Ha bárkit érdekeltek volna a részletek, a nyolc jómadár közül hat férfi hangot, kettő pedig nőit vett fel.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET