Újra járatlan utakon kalandozhatunk

Végre van újra Járatlan Utakon Fesztivál és a világjárók megoszthatják értékes tapasztalataikat.

Fotó: Unsplash

2021. október 16-17-én rendezik meg a 11. Járatlan Utakon Fesztivált, amelynek előadásait és beszélgetéseit mindig egy-egy koncepcióra építik fel, így az összes független hátizsákos turista, kiránduló, világjáró megtalálja a neki érdekes előadókat és témákat.

A Járatlan Utakon Egyesület megálmodója és alapítója Vándorboy 2014-ben szervezte meg az első Járatlan Utakon Fesztivált, hogy ezzel is összehozza a magyar utazókat, akik tapasztalatokat cserélhetnek, tippeket adhatnak egymásnak és persze ösztönzik azokat, akik eddig csak tervezgették az utazást, de nehezen teszik meg az első lépéseket.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy bátorítsuk a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsuk, hogy nem feltétlenül sok pénz kell az utazáshoz, hanem természetes kíváncsiság, eltökéltség, és a komfortzónánkból való kilépés. Mindez lehetséges, s ezt be is mutatják az előadók az előadásaikban saját életükön, utazásaikon, kalandjaikon keresztül.

A fesztivál összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, érdekes vagy extrém módon utaztak.

Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek." – írják a szervezők magukról.

Sok téma, sok desztináció

Fotó: Unsplash

A kétnapos programban igyekeztek minden földrészt és utazási típust lefedni a biciklis körutazástól, a stoppoláson keresztül a vitorlázásig. Az úticélról, az utazási módokról hallhatunk hasznos tanácsokat, külön boncolgatják a projekt alapú utazásokat is (mint a zarándokutak), de ha önkéntesként akarsz világot látni, akkor is praktikus válaszokat kaphatsz. Az előadások mellett kerekasztal-beszélgetések és workshopok is lesznek. Az idei előadók között lesz például Farkas Bertalan egykori űrhajós, Juhász Árpád geológus, Rakonczay Gábor extrém sportoló és Tóth Ákos, az Utazómajom alapítója.

Az eseményen több mint 100 előadás és kerekasztal-beszélgetés, 4 workshop, 2 filmvetítés lesz az utazásról.

Az idei fesztivál a budapesti Fáklya klubban lesz (cím: 1067 Budapest, Csengery u. 68.).

AMI MÉG ÉRDEKELHET