Több nagy légitársaság is visszatér Izraelbe

Az októberi támadások miatt a legtöbben felfüggesztették a járatokat.

izraeli repülőtér
Ben-Gurion nemzetközi repülőtér, Fotó: Shutterstock

2023 októberében a Hamász-Izrael konfliktust követően a légitársaságok nagy része teljesen felfüggesztette a Tel-Avivba tartó járatait. 2024 első hónapjában viszont több légitársaság újra járatokat indít a David Ben-Gurion nemzetközi repülőtérre.


Ahogy arról már mi is beszámoltunk, októberben a legnépszerűbb légitársaságok is felfüggesztették az Izraelbe érkező járataikat.

Nemrég viszont több európai társaság is bejelentette – az Air France, a Lufthansa, a British Airways és a Swiss – , hogy újra indulnak járatok az izraeli repülőtérre, írja az airlive.

Néhány napja a Ben-Gurion nemzetközi repülőtér igazgatója, Udi Bar Oz a nemzetközi légitársaságok több mint 120 képviselőjével találkozott, melynek a célja járataik újraindításának elősegítése volt.

A Lufthansa Frankfurtból heti négy, Münchenből pedig heti három járatot fog bevezetni 2024 januárjától. A csoporthoz tartozó Austrian Airlinesl és a Swiss gépeivel együtt összesen heti húsz járat fogja érinteni Tel-Avivot.

Fotó: Nick Fewings / Unsplash

A British Airways gépei

Az angol British Airways egyelőre január 10-ig, a Vueling pedig január 13-ig nem fog repülőket indítani.

Az Air France közleménye szerint utasaik legkorábban január 20-án juthatnak el a városba, míg a fapados Ryanair járatain január 31. után tudnak az utazók Tel-Avivba repülni.

Az Atlanti-óceán másik felét nézve az American Airlines és a Delta is csak később, 2024. március 29. után állítják vissza az Izraelbe közlekedő gépeiket.

A konfliktus kirobbanása óta összesen hat külföldi társaság – például az Etihad, a Fly Dubai és a Hainan – tevékenysége nem szűnt meg, akik azóta is rendszeres járatokat indítanak a városba.

A Ben-Gurion repülőtér ugyanakkor a bombázások miatt 600 alkalmazottat küldött fizetés nélküli szabadságra, ami jelentős hatást gyakorolt a turisztikai szektorra.

A turizmus helyzetéről már mi is írtunk: Lemondott túrák, üres szállodák: leállt az izraeli és palesztin turizmus

„A MEGÉLHETÉSÜNK A TURIZMUSTÓL FÜGG. ÉPPEN HOGY CSAK LÁBADOZUNK A COVID OKOZTA VÁLSÁGBÓL, SZÓVAL ARRA VÁRUNK, HOGY LASSAN VISSZATÉRJENEK A TURISTÁK – MOST PEDIG EGYÉRTELMŰEN HALOTT A SZEKTOR”

nyilatkozta még korábban a helyzetről egy turizmusban dolgozó árus.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET