Negyedik alkalommal is elnyerte a legjobbaknak járó díjat ez a repülőtér

Még inkább büszkeségre ad okot, hogy csupán 5 éve nyitott meg.

isztambuli repülőtér

Mi tesz egy repülőteret elsőrangúvá? Sok utazó szerint a változatos üzletek, kiváló éttermek és csábító bárok, mások szerint az, hogy keveset késnek a repülőgépek. A kérdésre számos válasz létezik, szerencsére olyan vállalat is akadt, ami elvégezte helyettünk a kutatást. Az 1964-ben alapított Air Transport World idén is egy díjkiosztó keretében nevezte meg a légi közlekedésben részt vevő legjobb létesítményeket, szolgáltatókat.


2024-ben Görögországban került sor a Hermés, az Air Transport News, az Airports Council International és a Nemzetközi Légiközlekedési Hivatal (AITA) és a szektor más szervezetei által megszervezett díjátadó-gálára, az Air Transport Awardsra.

A díjakat több mint négyezer szakmabeli vezetőnek, valamint az Air Transport News magazin olvasóinak véleménye alapján ítélték oda egy-egy szereplőnek. A gála keretében a legjobb légitársaságot, a legjobb vezetőt, de a legjobb repülőteret is megnevezték – tájékoztat a Time Out.

Az értékelők idén immáron negyedik alkalommal az isztambuli repülőtérnek ítélték oda a legjobb repülőtérre vonatkozó díjat.

Egy kevésbé imponáló lista is kijött: Ezeken az európai repülőtereken tűnt el a legtöbb poggyász tavaly

„Annak érdekében, hogy vendégeinknek a lehető legkellemesebb utazási élményt tudjuk nyújtani, magasabb mércét állítunk magunk elé a hatékonyság, a fenntarthatóság, az innováció és az utaselégedettség területén”

– reagált a kitüntetésre Selahattin Bilgen, a repülőtér megbízott vezérigazgatója.

Ez is érdekelhet: A repüléstörténelem úttörői: a 10 legidősebb légitársaság

Shutterstock

Kostas Iastrou, az Air Transport News vezérigazgatója elmondta, hogy az isztambuli repülőtér rugalmasságának köszönhetően hamar vissza tudott térni a járvány előtti számokhoz, és hogy a díj a repülőtér teljes személyzetének elkötelezett munkáját tükrözi.

A további győztesek között szerepel az indiai IndiGo, amely 2024-ben a legjobb légitársaság címet viselheti, a szingapúri Scoot, amelyet a legjobb olcsó légitársaságnak választottak, valamint az International Airlines Group, amely az év ökológiai légitársasága lett.

Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy ez a díj nem összekeverendő a SkyTrax éves ranglistájáról, melynek élén szinte minden évben a szingapúri Changi repülőtér áll.

Az októberben publikált ranglistáról is beszámoltunk már: Bárcsak tovább maradhatnánk: íme a világ 5 legszebb repülőtere 2023-ban!

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET