Ismered a magyar borokat és a történetüket?

Kékfrankos, bikavér, szürkebarát, kadarka – jól ismert nevek, de vajon mi van mögöttük?

Fotó: 123rf

Mitől lesz különleges az aszúbor? Hány borvidék van hazánkban? Mit nevezünk asztali tájbornak? Mi magyarok rengeteg bort termelünk és fogyasztunk, de az exportunkra is büszkék lehetünk: az Európai Unióban a hatodikok vagyunk bortermelésben, s csak olyan bortermelő nemzetek előznek csak meg minket, mint mondjuk Olaszország, Franciaország, Spanyolország vagy Portugália. Ilyen adottságok mellett illik tehát tisztában lenni néhány boros alapvetéssel.

Magyarországról a legtöbb turistának két dolog jut eszébe a termálvizek és a borok. Előbbiről már készítettünk egy kvízt, most pedig borvidékeink, ikonikus boraink és különleges borkészítési technikáink kerültek sorra. Olyan érdekességeket is belevettünk a játékba, amelyeken még a legszakavatottabb borimádók is elgondolkodhatnak...

AMI MÉG ÉRDEKELHET